School

Welke schoolspullen staan dit schooljaar allemaal op jouw verlanglijstje? Je boekentas of rugzak bestel je vlot via onze webshop. In je DreamLand-winkel vind je altijd een brede waaier aan brooddozen, drinkflessen, pennenzakken en zoveel meer! Weet je precies wat je wilt? Shop nog sneller de allerleukste schoolspulletjes met Click & Collect.

Boekentassen en rugzakken voor school

Bij DreamLand vind je een uitgebreid assortiment aan schooltassen. Of je nu een sobere of een kleurrijke rugzak zoekt, een boekentas voor een meisje of een boekentas voor een jongen, een leuke rugzak voor een kleuter of een boekentas voor het middelbaar, wij hebben alles wat je zoekt!


Boekentas of trolley-boekentas?

De keuze hangt vooral af van de verdieping van de klas van je kind. Bevindt de klas zich op het gelijkvloers dan is een trolley-boekentas heel handig, je kind hoeft de schooltas enkel voort te trekken. Zoniet, ga dan voor een gewone boekentas.


Rugzak of trolley-rugzak?

Voor rugzakken met wieltjes houd je ook best rekening met eventuele trappen! Moet je kind naar boven, vermijd dan een trolley-rugzak en kies een gewone rugzak. Een rugzak trolley is handig om voort te trekken maar weegt zwaarder in de hand of op de schouders.


Schooltassen voor de kleuterschool, de lagere school en de middelbare school!

Om de juiste boekentas of rugzak te kiezen voor je kind speelt de leeftijd een grote rol. Naar welke school gaat jouw kind al?


Kleuterschool

Voor de kleuterklas is een rugzak van 10 tot 20 liter meer dan groot genoeg. Er moet enkel een drinkfles, een brooddoos en een A5-schriftje in passen.


Lagere school

Een rugzak voor de basisschool mag al wel wat groter zijn. Er moeten mappen en A4-schriften in kunnen. Kies daarom een schooltas van 20 tot 30 liter.

Een boekentas kies je naar gelang de breedte. Voor de 3 eerste jaren van de lagere school raden we boekentassen aan met een breedte van 39 cm. Voor de laatste 3 jaren neem je er beter eentje van minimum 44 cm.


Middelbare school en hogere studies

Voor de middelbare school heeft je tiener waarschijnlijk een rugzak van 30 tot 45 liter nodig voor al z’n schoolgerief. Gebruikt hij ook een tablet of laptop, dan hebben wij heel wat schooltassen met laptopvak, om het materiaal veilig te mee te nemen.


Ontdek onze merken

Onze merkencatalogus is zeer uitgebreid. We proberen steeds modellen aan te bieden die voor iedereen geschikt zijn. Rugzakken en boekentassen met veiligheidsreflectoren voor wie met de fiets naar school gaat. Rugzakken uitgerust met speciale riemen om een skateboard mee te nemen. Rugzakken vol met opbergvakken voor wie z’n computermateriaal steeds bij zich wil hebben.

Een gevestigde waarde bij de schooltassen is Kipling. Wij hebben rugzakken voor de kleuterschool maar ook boekentassen en rugzakken voor de basisschool. Investeren in een Kipling rugzak is een investering in duurzaamheid en kwaliteit. Elk jaar worden de prints vernieuwd om altijd mee te zijn met de laatste trends!

Tieners maak je dan weer gelukkig met een Eastpak rugzak. Robuustheid en verscheidenheid aan modellen zijn de sterkste punten van dit merk dat zowel sobere kleuren als gedurfde prints ontwikkelt!

Een Dakine rugzak is ook perfect voor tieners. Dit merk biedt vele modellen en prints die meisjes en jongens heel leuk zullen vinden.


Ons huismerk, uitstekende prijs-kwaliteitverhouding

DreamLand ontwikkelt al jaren een eigen merk van schoolbagage. Het heet Kangourou! Waarom? Wij willen je boekentassen en rugzakken aanbieden die zowel stevig en praktisch zijn, en met de beste prijs-kwaliteitverhouding. Elk jaar vernieuwen we ons gamma van kleuren en prints, zo blijven we trendy en leuk. Onze tassen zijn ontworpen voor peuters tot tieners en zelfs voor volwassenen.


Accessoires om goed uitgerust te zijn

Pennenzakken en etuis

Een boekentas is goed, maar met een bijhorende pennenzak wordt het nog beter! Bij ons vind je heel wat verschillende soorten etuis, zodat je kind zijn schrijf- en tekengerief makkelijk mee kan nemen. Een gevulde pennenzak, een ovale pennenzak, een rechthoekige pennenzak... Met 1 of meerdere vakken, effen of met een leuke print. Er is voor ieder wat wils!


Turnzak, zwemzak, sportzak…

Sporten is belangrijk! Om al zijn sportgerief mee te nemen, kan je kind rekenen op een van onze vele sportzakken. Deze tassen zijn zeer licht en zijn meestal uitgerust met een handige koordsluiting.


Heuptas

Een heuptas is handig want zo heb je altijd je portefeuille, telefoon of abonnement bij de hand. Draag je heuptasje om je middel en hou je handen vrij! Wij hebben heuptassen in alle kleuren en van heel wat merken.


Schoudertas

Een schoudertas is perfect voor het meenemen van je spulletjes naar de les. Onze modellen maken vast zowel meisjes als jongens blij. We hebben schoudertassen voor peuters maar ook voor tieners!