Duurzaamheid
bij DreamLand

Samen duurzamere keuzes maken

Speelsheid zit in onze genen. Tegelijk nemen we de zorg voor onze planeet en voor onze maatschappij heel serieus. Als onderdeel van Colruyt Group zit duurzaamheid nu ook eenmaal in ons DNA ingebakken. Daarom kiezen we er ook voor om onze verantwoordelijkheid te blijven opnemen. Zodat we onze kinderen samen een betere toekomst kunnen bezorgen. We willen je dan ook inspireren om duurzamere keuzes te maken voor producten en processen die beter zijn voor het milieu en de samenleving.

Elke stap telt. Alles kan altijd beter. En nieuwe inzichten komen er iedere dag bij. Daarom telt elke kleine stap in de goeie richting.

Zo gaan we samen vooruit. Stap voor stap.

Stap voor stap

Binnen Colruyt Group willen we het makkelijker maken om duurzame keuzes te maken. Aan de hand van 4 thema’s dragen we samen, stap voor stap bij aan een duurzamere wereld.

Gezondheid
Initiatieven die bijdragen aan een evenwichtige, gezonde levensstijl, krijgen dit gezondheidsicoon.

Samenleving
Het samenlevingsicoon staat voor initiatieven die een veilige, respectvolle en leefbare omgeving ondersteunen.

Dierenwelzijn
Met dit icoon duiden we acties aan die erop gericht zijn om dieren een betere levenskwaliteit te geven.

Milieu
Aan de hand van het milieu-icoon zie je welke initiatieven een lagere impact op het milieu bevorderen.

DreamLand gaat voor duurzaam

Bij DreamLand stappen we graag mee in het verhaal van Stap voor Stap, het duurzaamheidsconcept van Colruyt Group. Wij kiezen bewust, en zo help ook jij de wereld te verbeteren. Stap voor stap, elke dag opnieuw. Hoe we dat in de praktijk doen? Hieronder vind je enkele concrete voorbeelden.

Goede werkomstandigheden

Bij DreamLand beschouwen we het respecteren van de mensenrechten en het bijdragen tot een duurzame ontwikkeling van de maatschappij als een wezenlijk onderdeel van onze activiteiten. Door middel van controles of sociale audits en het ondersteunen van onze leveranciers en producenten, werken we stap voor stap aan betere werkomstandigheden bij onze producenten in risicolanden.

Lees meer

Illegaal gekapt hout? Voor geen goud!

Koop je houten speelgoed van ons huismerk DreamLand? Dan mag je er 100 % zeker van zijn dat het gemaakt is van duurzaam hout.

Lees meer

Eersteklas tweedehands

NewStory is het tweedehandsplatform waar je snel, comfortabel en in alle vertrouwen baby- en kinderartikelen kan kopen én verkopen. Alle items worden gecontroleerd op zichtbare gebreken en netheid. Zo krijgen eersteklas spullen een tweede leven.

Lees meer

Goede doelen

Dreamland steunt regelmatig goede doelen. Zo schonken we in het voorjaar van 2020 in het kader van de #SamenSterk-campagne van Schoenen Torfs speelgoed aan het Kinderarmoedefonds en Arc-en-Ciel. Tijdens de coronacrisis verdeelden we dan weer 600 tablets over meer dan 70 woonzorgcentra en instellingen voor bijzondere jeugdzorg.

Lees meer

Coronials: DreamLand steunt MobileSchool.org

Om kinderen en jongeren te laten reflecteren over de impact van de coronapandemie en om mentale weerbaarheid bespreekbaar te maken, ontwikkelde MobileSchool.org het bordspel Coronials. Door te helpen het spel op de markt te brengen, zorgt DreamLand ervoor dat MobileSchool.org extra fondsen kan werven, die dan weer geïnvesteerd kunnen worden in de ondersteuning van kwetsbare kinderen.

Samenwerking met maatwerkbedrijven

Door samen te werken met verschillende maatwerkbedrijven leveren we een maatschappelijke bijdrage aan de sociale economie en ondersteunen we mensen die niet in het reguliere arbeidscircuit terechtkunnen. Deze bedrijven staan ons bijvoorbeeld bij in ons goederenmagazijn, waar medewerkers ons helpen om online bestellingen klaar te maken voor verzending. Daarnaast zijn ze ook een grote hulp bij de schoonmaak van ons magazijn en zorgen ze meteen ook mee voor een prettige én veilige werkomgeving.