Eerste keer naar school

Voor het eerst naar de kleuterklas, da’s een grote stap zowel voor je kind als voor jou. Komt de grote dag er binnenkort aan voor jou en je kersverse kleuter? En ben je er nog niet uit welk boekentasje of rugzakje je nodig hebt? Of welke brooddoos en drinkfles het handigst zijn voor je kleintje? We helpen je graag een handje met enkele praktische tips.

Hoe groot moet de boekentas zijn?

Geloof het of niet: in de kleuterschool heb je best veel plek nodig in de boekentas! Bij het uitkiezen van een eerste rugzakje of boekentasje hou je hier best rekening mee:

Zorg ervoor dat er voldoende plaats is voor een brooddoos, 1 of 2 fruit- of koekendoosjes, een drinkbus, reservekleding en een heen-en-weerschriftje. In onze webshop vind je een ruime keuze aan rugzakjes en boekentasjes speciaal voor kleuters.

De ideale breedte van een kleuterboekentasje ligt tussen de 28 en 31 cm.

Twijfel je of de rugzak of boekentas groot genoeg is? Loop gerust eens binnen in een DreamLand-winkel om een rugzak of boekentas uit te proberen. Er zijn voldoende brooddozen, koekendoosjes en drinkbussen beschikbaar om uit te testen of alles er mooi in past.

De perfecte sluiting

Kies voor een boekentas die je kleuter makkelijk zelf kan openen en sluiten. Velcro- of ritssluitingen zijn daarom ideaal, want ook de allerkleinsten krijgen die snel open en weer dicht. Kliksystemen zijn meestal niet geschikt voor kleine vingertjes, die vermijd je dus beter.

Tip: Neem je kind mee naar de winkel als je een boekentasje of rugzakje gaat kopen. Op die manier kan je testen of die makkelijk open en dicht gaat, én zal je kleintje de tas ook gemakkelijker herkennen op school.

Ruime keuze boekentassen en rugzakjes

Van rugzakjes met vosjes, dino’s of flamingo’s erop tot boekentasjes van Cars, PAW Patrol, Frozen of Avengers: wat de stijl van je kleuter ook is, bij DreamLand vind je de ruimste keuze aan rugzakjes en boekentasjes voor elk budget!

VAN BROODDOOS TOT DRINKFLES

De tijd van boterhammen in aluminiumfolie is lang voorbij. Scholen pakken het alsmaar milieubewuster aan, en vragen daarom om zo weinig mogelijk wegwerpverpakking mee te geven in de boekentas. En dan zijn brooddozen, drinkflessen, snack- en fruitdoosjes geen overbodige luxe! Voor kleutertjes is een drinkfles met een lekvrije dop extra handig, zo vermijd je dat de fles uitloopt in de boekentas.