Binnen of buiten? Verveling verjaag je gewoon door te spelen! Inspiratie nodig? Maak hieronder je keuze, ontdek de leukste spelletjes en … spelen maar!

Zeg het met krijt

Leeftijd vanaf: 3 jaar

Aantal spelers: 1 of meer

Materiaal: stoepkrijt

 1. Neem op je volgende wandeling een doosje stoepkrijt mee.
 2. Kom je op een leuk, rustig plekje? Maak dan op de grond met krijt een mooie tekening. Of laat een originele, grappige of bemoedigende boodschap achter.
 3. Tover een glimlach op het gezicht van andere wandelaars wanneer ze jouw kunstwerkje zien. Misschien tekenen ze er zelf wel iets bij. Ga het snel ontdekken op je volgende wandeling!

Thuis tegen een balletje slaan

Speel je graag tennis maar kan je nu niet naar je club? Geen probleem, met onze Swingball tennistrainers kan je gewoon met een racket tegen een balletje slaan in je tuin!

Onze tennistrainers

Springen springen op de trampoline!

Een trampoline in je tuin is altijd een succes. Je kinderen kunnen er uren op springen, en met wat extra spelletjes wordt het alleen maar leuker.

Onze trampolines Ontdek onze speeltips Basis sprongen leren

Trampobasket

 1. Zoek een bal en een emmer
 2. Leg de bal op de trampoline
 3. Hou de emmer met twee handen voor je buik
 4. Spring op de trampoline zodat de bal omhoog vliegt
 5. Vang de bal op met de emmer

Billenzit

 1. Spring enkele keren omhoog
 2. Land op je zitvlak en kom zittend recht
 3. Begin met je benen gestrekt te houden
 4. Probeer ook eens kleermakerszit

Schieten zonder water of pijltjes

Nog een beetje te koud voor waterpistolen? Wat dacht je van laser games? Organiseer een wedstrijdje in je tuin en neem het tegen elkaar op. Zoek een goede uitvalsbasis en zorg dat je niet gelaserd wordt!

Onze laser games

Ladderbasket

Leeftijd vanaf: 3 jaar

Aantal spelers: 1 of meer

Materiaal:

 • 1 ladder of 1 trapje
 • ballen
 • genummerde bladzijden
 1. Plaats de genummerde bladzijden in de vakken van een neerliggende ladder (voor de allerkleinsten) of van een rechtopstaand trapje (voor de groteren).
 2. Leg een tak op de grond om aan te duiden waar je moet staan.
 3. Het doel van het spel? Voor de kleintjes: een bal in elk vak kunnen gooien! Voor de grotere kinderen: zoveel mogelijk punten behalen (vak met nummer 1 = 1 punt, vak met nummer 2 = 2 punten, enz.).

Knallen met die ballen!

Geef kinderen een bal en ze weten er wel duizend en één spelletjes mee te verzinnen, zonder een voetbaldoel nodig te hebben! Bij DreamLand vind je trouwens ook heel wat andere balspellen: tennis, badminton of basketbal. Ideaal om te leren spelen in de tuin! En willen ze zich extra uitleven, investeer dan in een paar bokshandschoenen.

Zet ze in beweging

De autobaan of het poppenhuis

Leeftijd vanaf: 3 jaar

Aantal spelers: 1 of meer

Materiaal: Krijtjes, autootjes of poppen

 1. Teken een autobaan op de grond (met wegen, huisjes, verkeersborden, zebrapaden, een parking, enz.) of een poppenhuis (met een kamer, een leefruimte, een badkamer, een keuken, een tuin, enz.). Je kan ook je kleine schat laten tekenen.
  Tip: Gebruik trappen voor nog meer speelplezier. Je kind speelt zo op verschillende verdiepingen!
 2. En de verbeelding van je kleintje doet de rest!

Samen tuinieren

Kijk, het is mooi weer! Ideaal om buiten van de zon te genieten en te leren tuinieren! Of je nu een tuin, een terras of een balkon hebt, je groenten kweken in je eigen moestuintje is perfect mogelijk. Groene vingers hebben, dat kan je leren! Het is bovendien leuk en ontspannend.

Je moestuin in 5 stappen

Bekermatch

Leeftijd vanaf: 7 jaar

Aantal spelers: 2 of meer

Materiaal:

 • 2 sponsen of 2 lepels volgens de leeftijd van de spelers
 • 2 emmers
 • 1 pot gevuld met water
 • 1 fluitje en al wat je kan gebruiken uit de omgeving om een hindernissenparcours te maken
 1. Maak een hindernissenparcours met wat je vindt (takken, schommel, hoepel, krijttekeningen, enz.). Wees creatief!
 2. Leg een tak op de grond om de startlijn aan te duiden en plaats er 2 lege emmers naast (1 per ploeg). Aan de andere kant van het parcours zet je de pot met water. Nu ben je klaar om te beginnen.
 3. Elke speler legt om de beurt het parcours af. Wanneer je de andere kant bereikt, steek je de spons in het water en keer je terug om de emmer van je team te vullen. De ploeg wiens emmer het eerste vol is, wint het spel!

Leren fietsen

De zon schijnt en je weet niet goed hoe je namiddag te vullen? Wat dacht je van een lesje leren fietsen voor je kind? We zochten een reeks tips uit om te leren fietsen op een leuke manier. Ontdek ze snel!

Klaar? Fietsen maar!

Als een archeoloog

Leeftijd vanaf: 3 jaar

Aantal spelers: 1 of meer

Materiaal:

 • 1 zandbak
 • dinosaurus-figuren of een goedafgesloten doos vol met schatten (snoepjes of kleinigheidjes)
 1. Verstop leuke aanwijzingen in je tuin, deze leiden kleine piraatjes naar de zandbak. Hier ligt een doos met schatten begraven! De eerste die de schat vindt, heeft gewonnen… en kan de buit verdelen onder z'n vrienden.
 2. Je kan ook archeoloogje spelen. Verstop enkele speelgoeddino's en wat mooie stenen in je zandbak en graaf ze daarna op.
 3. Ben je meer het visserstype? Verstop dan enkele magnetische voorwerpen en ga ze zoeken met een grote magneet!
  Let op: Deze versie vereist wel meer toezicht als er peuters meespelen.

Alles loopt op wieltjes!

Een hele dag binnen zitten? Niet nodig! Met onze rijtuigen beleeft je kroost uren plezier en krijgen ze een gezonde dosis beweging. Een tractor of loopfiets voor de kleinste avonturiers, een step of inlineskates voor de durvers of waarom niet een fiets om alle hoekjes van de tuin te ontdekken? Extra plezier gegarandeerd met onze elektrische voertuigen!

Vind je favoriet in onze garage!

Foto's verzamelen

Leeftijd vanaf: 14 jaar

Aantal spelers: 2 of meer

Materiaal: 1 smartphone of fototoestel per speler/groep

 1. Kies een vorm of een kleur. Iedere speler neemt binnen een afgesproken tijd zoveel mogelijk foto's waar deze vorm of kleur op staan.
 2. Voor elke goede foto krijg je 1 punt. Zijn er identieke foto's dan tellen deze niet mee. Wie het meeste punten heeft, wint het spel.
 3. Ben je met meerdere spelers dan kan je ook in groepjes werken.

Senseball

Je voetbaltechniek verbeteren doe je niet enkel op training, maar ook alleen in je tuin met deze Senseball. Oftewel een voetbal aan een touwtje! Neem het touw in de hand en laat je voeten de rest doen. Ideaal om zowel je linker- als je rechtervoet te trainen en snel te leren reageren.

De Senseball

Muurbal

Leeftijd vanaf: 6 jaar

Aantal spelers: 1 of 2

Materiaal: een bal

 1. Zoek een muur waar je een bal tegen mag gooien of trappen.
 2. Je kan de bal met de handen kaatsen (met beide handen, met rechts en met links) of met de voet trappen (wissel links en rechts af).
 3. Je kunt dit alleen spelen of met twee. Dan speel je om de beurt.
 4. Tel hoe dikwijls je de muur kan raken zonder dat de bal valt.
 5. Gebruik ballen in verschillende maten.
 6. Kan je het beter met een voetbal of met een tennisbal?