Terug naar Halloween activiteiten

Maak samen Halloween spooktaculair

Halloweenkoekjes

Ingrediënten

  • 250 g boter
  • 1 eidooier
  • 375 g + 1 eetl. patisseriebloem
  • 140 g bloemsuiker
  • 1/2 flesje vanillearoma
  • Om te versieren: suikerpasta, halloweensuikerfiguurtjes en schrijfstiften voor gebak

Voorbereiding

  • Snij de boter in klontjes.
  • Zeef de bloemsuiker boven een kom.
  • Zeef 375 g bloem boven een andere kom.

Recept

  1. Meng het vanillearoma, de eidooier en de boter met de bloemsuiker met een houten lepel. Voeg de gezeefde bloem toe en mix tot een homogeen deeg.
  2. Snij het deeg in 2 porties en wikkel in vershoudfolie. Laat 30 min. rusten in de koelkast.
  3. Verwarm intussen de oven voor op 190 °C en bedek een ovenplaat met bakpapier.
  4. Bestrooi het werkblad met 1 eetl. bloem en rol de porties deeg uit met een deegrol (of een glazen fles). Maak figuurtjes (ster, hart …) met uitsteekvormpjes en leg ze op de bakplaat.
  5. Zet de figuurtjes 10 à 12 min. in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen op een rooster.

Afwerking

Bedek de koekjes met suikerpasta en versier met de halloweensuikerfiguurtjes. Of teken naar smaak een spookje, een pompoen, een skelet ... met de schrijfstiften. Even laten drogen en smullen maar!

Terug naar Halloween activiteiten