Bijleren met Pokémon

Al meer dan 10 jaar betovert Pokémon de virtuele wereld van kinderen. Naast de online videogames en de Pokémon Trading Card Game, volgden er ook nog een tekenfilmserie, films, speelgoed ... De games worden door veel ouders positief onthaald, omdat ze het lezen stimuleren en aanzetten tot strategisch denken. In veel gevallen helpen ze ook de basisvaardigheden op het gebied van rekenen te ontwikkelen. Bovendien legt Pokémon altijd de nadruk op sportiviteit en respect voor andere spelers. Mooi gespeeld, toch?

De Pokémon klasssiekers

pikachu

Pikachu

Pikachu zit altijd vol energie. Hij is een enthousiaste Pokémon die stroomstoten kan afgeven via zijn rode wangetjes. Hij is trouwens ook het beste vriendje van Ash.

charmander

Charmander

De vlam op het puntje van z'n staart toont zijn emoties. Wanneer de vlam lichtjes brandt, is hij rustig. Is de vlam hevig, dan is Charmander kwaad.

bulbasaur

Bulbasaur

Bulbasaur heeft een soort van plant op zijn rug. Daaruit kunnen tentakels komen. Hij doet regelmatig dutjes in de volle zon, zo kan het zaadje op zijn rug goed groeien.

squirtle

Squirtle

Zijn schild wordt niet alleen gebruikt als bescherming. Maar het zorgt ook voor een lagere weerstand in het water waardoor hij hogere snelheden haalt.

Het volledige assortiment van Pokémon
 
 
 

Wat zijn Pokémon?

Pokémon zijn schepsels in alle vormen en grootten die in het wild naast de mensen leven. Ze praten meestal niet, behalve om hun naam te zeggen. Ze worden grootgebracht door hun eigenaars (de Trainers). Tijdens hun avonturen ontwikkelen ze zich zelf tot sterkere wezens. Sommige Pokémon, zoals Pikachu, Piplup en Charizard, spelen een belangrijke rol in de videogameserie Trading Card Game en in de televisieseries. Het zijn er slechts enkele van de bijna 500 schepsels die in het Pokémon-universum wonen.


Pokémon-videogames

In de meeste games is de speler een jonge Trainer die van stad naar stad trekt om Pokémon te vangen en op te leiden. Hij vecht dan tegen Pokémon-teams van andere Trainers om de kampioen van de Pokémon League te worden. Natuurlijk wil hij ook gewoon zo veel mogelijk Pokémon verzamelen.


Pokémon Trading Card Game

In de Pokémon Trading Card Game stellen spelers een deck samen rond hun favoriete Pokémon. Ze spelen tegen elkaar en zetten hun Pokémon in om uit te vechten wie de beste Trainer is. Spelers kunnen beginnen met themadecks. Deze zijn vooraf samengesteld en ontworpen voor de basis van de game. Daarna kunnen spelers hun verzameling kaarten uitbreiden met booster packs om verschillende decks te ontwikkelen. Er zijn duizenden kaarten, dus elk game is anders.


Pokémon-animatiefilms

De serie volgt de avonturen van een onstuimige jonge Trainer, Ash Ketchum, en zijn Pokémon-vriendje Pikachu op hun reis door de wereld van Pokémon. Ze bezoeken exotische oorden, ontmoeten interessante mensen en Pokémon, en beleven tal van spannende avonturen. Tijdens hun reis om Ash's doel, een Pokémon-master worden, te bereiken, leren ze over samenwerking, medeleven, vriendschap en eerlijkheid.

Het programma is één van de populairste kinderprogramma's. Het heeft een serie van 12 tekenfilms opgeleverd die niet alleen de avonturen volgen van Ash Ketchum en zijn vrienden, maar over veel grotere dingen gaan en vaak te maken hebben met de legendes van de Pokémon-wereld.Doe mee: Kleurplaten van Pokémon

kleurplaat marisson

Kleurplaten Chespin

Geef Chespin een vrolijk kleurtje met je mooiste kleurpotloden en -stiften!

Aan de slag
kleurplaat feunnec

Kleurplaten Fennekin

Geef Fennekin een vrolijk kleurtje met je mooiste kleurpotloden en -stiften!

Aan de slag
kleurplaat grenousse

Kleurplaten Froakie

Geef Froakie een vrolijk kleurtje met je mooiste kleurpotloden en -stiften!

Aan de slag
kleurplaat xerneas

Kleurplaten Xerneas

Geef Xerneas een vrolijk kleurtje met je mooiste kleurpotloden en -stiften!

Aan de slag
kleurplaat yveltal

Kleurplaten Yveltal

Geef Yveltal een vrolijk kleurtje met je mooiste kleurpotloden en -stiften!

Aan de slag