5 redenen waarom de Nintendo Switch zo geweldig is

De Nintendo Switch ligt in de rekken van je DreamLand-winkels en -webshop! Dit zijn de 5 belangrijkste redenen waarom wij deze nieuwe console zo geweldig vinden!

1  Onderweg én op televisie

Het eerste wat je zag in de trailer: de Nintendo Switch is een console voor op de televisie én een handheld-console. Je kan iedere game dus onderweg én op je televisie spelen. Gewoon even de Switch in het docking-station mikken, de Joy-Con-controllers er afklikken en je kan verder spelen.

2  Nieuwe topgames!

Elke game op de Nintendo-consoles had de Nintendo-stempel. Denk maar aan de avonturen van Mario, The Legend of Zelda, Kirby, … Deze games krijgen nu ook gezelschap van toppers die je voordien enkel op andere consoles zoals de PlayStation of XBOX vond. De trailer lichtte al een eerste tip je van de sluier met Skyrim. Bovendien mogen we in de toekomst ook een FIFA-spel verwachten op de Switch!

3  Leuke accessoires

Nintendo heeft met de Labo-accessoires iets ongezien uitgevonden. Het zijn accessoires … uit karton! Ieder accessoirepack is een bouwpakket dat je zelf in elkaar kan knutselen en versieren. Je schuift de Joy Con-controllers er in en dankzij de gyroscoop en de infaroodsensors komen je zelfgebouwde accessoires tot leven. Bovendien krijg je bij ieder accessoire een bijhorende game!

4  Speel tegen elkaar op 1 console!

Ben je samen met een vriend of vriendinnetje onderweg? Schuif de 2 controllers even van de Switch en speel tegen elkaar! Een snel spelletje 1-2 Switch terwijl je op de trein aan het wachten bent? Klinkt goed!

5  Even revolutionair als zijn voorgangers

Net zoals de Nintendo NES, Game Boy en de Wii is de Switch een revolutionaire console. Denk maar aan de HD Rumble, het gloednieuwe trilsysteem in de Joy-Con-controllers, en 1-2 Switch, een spel waar je niet naar het scherm maar naar de ogen van je tegenstander kijkt. Ik ben alvast benieuwd naar de toekomst van de Switch!


Bas – medewerker van het online team
Kiest altijd Bulbasaur in Pokémon Red.