Hét videospel om je digitale wereld te boetseren.

Droom je ervan om je creaties in plasticine tot leven te brengen?

Met Play-Doh wordt alles mogelijk!

In maart lanceert Hasbro z’n nieuwste creatie “Play-Doh Touch”: een videospel vol avonturen waarvoor jouw kind de personages en het decor zelf ontwerpt. De app die je ervoor nodig hebt, kan je gratis downloaden en is compatibel met zowel iOs als Android. Het spel is bedoeld voor kinderen vanaf 4 jaar.

Met de verschillende vormpjes kan je kind aan de slag om zelf de leukste personages en decorstukken te verzinnen en die in plasticine te maken. Deze creaties komen tot leven in de virtuele wereld van het spelletje van zodra je ze inscant met je tablet of smartphone (niet inbegrepen). Plaats ze daarvoor in het midden van de Breng ze tot leven Studio: na een paar seconden zie je ze in het spelletje tevoorschijn springen. Met de meegeleverde personagestempels geef je ze ook een eigen persoonlijkheid.

Terwijl hij het spelletje uittest, kan je kind z’n creativiteit gebruiken om een probleem op te lossen. Geraakt het personage niet over een berg heen? Maak hem dan met een van de actiestempels een ballon in boetseerklei die je inscant, dan kan hij daarop omhoogvliegen of hem inslikken om de lucht in te gaan. Je figuurtje kan zich in het spelletje verplaatsen, dansen, geluidjes maken, op een skateboard staan, … Je kan het zo gek niet bedenken! Naarmate je met de vormpjes en het gereedschap meer creaties maakt en inscant, wordt je virtuele wereld steeds mooier en groter. Je kind beleeft er zo eindeloos speelplezier mee! En gaan je Play-Doh creaties terug in de doosjes, dan kan je ze wel nog in de app bewaren om er later nog eens mee te spelen.