Hip het nieuwe
schooljaar in?

Wij zetten je alvast op weg met de coolste trends voor 2019-2020!

Pastel, jawel!

De zachte snoepkleurtjes blijven ook dit schooljaar in trek. Van rugzakken en boekentassen tot schriften en mappen: pastel blijft helemaal in!

Pastel everywhere! De voorbije jaren kon je al heel wat leuke hebbedingen in een van de mooie pasteltinten scoren, maar nu duiken de vrolijke kleurtjes op in het volledige schoolassortiment. Vulpennen, rekenmachines, kaftpapier, fluostiften, agenda’s, … Je kan het zo gek niet bedenken of je hebt het in … jawel, pastel!

Pastelkleuren bevatten de ideale mix: ze zijn rustig, maar ook vrolijk. En je creëert makkelijk variatie door verschillende kleuren met elkaar te combineren: een pastelblauwe map, een gele pennenzak, een roze rekenmachine, … Omdat de kleuren zich allemaal in dezelfde kleurrange bevinden, passen ze mooi bij elkaar en zorgen ze voor wat extra kleur en originaliteit op de schoolbanken.

Neem zeker ook een kijkje in je DreamLand-winkel voor nóg meer pastelkleurige schoolartikelen.

Onweerstaanbaar traag

Wie toch zweert bij uitbundige prints hoeft zich geen zorgen te maken! Ook de tropische prints met ananassen, cactussen, lama’s en flamingo’s blijven het goed doen. Nieuwkomer in het rijtje is de luiaard. Het o zo trage, maar o zo schattige diertje verschijnt sinds dit jaar op heel wat schoolmateriaal. En ook het zeemeerminnen-thema blijkt een voltreffer.

Game-helden in de klas

Ook de game-hypes banen zich een weg naar het klaslokaal. Met de coole schoolcollecties van o.a. Fortnite en Call of Duty duiken onze favoriete game-helden dit schooljaar ook op in de schoolbanken.

Duurzaam is in

Het klimaat was het afgelopen jaar een hot topic onder heel wat studenten. Scholieren zijn zich meer en meer bewust van hun ecologische voetafdruk en maken alsmaar meer duurzame keuzes. Dat zet zich ook in het nieuwe schooljaar voort. Drinkbussen en brooddozen zijn dan ook het nieuwe hip. Je vindt ze in allerlei vormen, formaten en kleuren én ze zorgen voor minder plastic afval.

Van fles tot rugzak

Ook met een duurzame rugzak of boekentas kan je je steentje bijdragen aan het milieu. Meer en meer merken zetten in op rugzakken en boekentassen die gemaakt zijn uit gerecycleerde materialen. De rugzakken van Parkland zijn daar een mooi voorbeeld van: ze bestaan voor 100 % uit gerecycleerd polyester dat het bedrijf creëerde uit plastic flessen.

De rugzakken en accessoires van Affenzahn bestaan dan weer voor 50 % uit gerecycleerde PET-flessen. Bij de schoolartikelen van Satch is dat zelfs 100 %. Het productieproces van deze rugzakken is ook een pak milieuvriendelijker dan gebruikelijk. Zo wordt er bij de productie van Affenzahn-rugzakken 20 % minder water en 50 % minder energie gebruikt en worden er maar liefst 60 % minder schadelijke stoffen uitgestoten. Mooi, handig én ecologisch dus!

Koop bewust, koop Belgisch

Consumenten gaan steeds bewuster kopen, en daar hoort lokaal kopen ook bij. Zo zien we meer en meer Belgische aanbieders van schoolmateriaal. Stones and Bones is al sinds 2017 een vaste waarde bij DreamLand. Vorig jaar kwam daar het Belgische merk Jack Piers bij en dit jaar wordt het aanbod verder uitgebreid met nog twee merken van eigen bodem: Jeune Premier en Kambukka.

Kambukka

Kambukka is een nieuwe speler op de markt en op en top Belgisch. Het merk creëert trendy drinkflessen waarbij smart design én gebruiksgemak voorop staan.

Jeune Premiere

Het Oostendse koppel Hélène Fransen en Bruno Piers vonden maar geen geschikte boekentas voor hun zoontje en besloten dan maar om er zelf een te ontwikkelen. Ondertussen zijn de boekentassen van Jeune Premier een begrip geworden. Met een perfecte mix van ergonomie én coole prints blijven de tassen een topper onder scholieren.