Hoe kies je de beste tablet voor jouw kind?

Tablets zijn er in alle maten, merken en prijzen. Maar welke tablet past nu bij jouw gezin? Waar moet je op letten bij de zoektocht naar een kindvriendelijk toestel? Welke tablets zijn ideaal om mee op reis te vertrekken? Tijd voor een overzicht van verschillende merken en accessoires in de zoektocht naar de ideale (kinder)tablet!

Hoe kies je een tablet?

De zoektocht naar de perfecte tablet begint bij de vraag hoe je het zal gebruiken. Zo weet je meteen welke richting je uit moet kijken. Moet de tablet een reisgezel worden om de kindjes zoet te houden onderweg? Dan kijk je best naar een toestel met een goede batterij en een stevige hoes. Is het de bedoeling om er thuis spelletjes op te spelen? Dan zoek je best naar een toestel met een groot scherm en veel geheugen. Moet er huiswerk op gemaakt worden of is het een tablet voor het hele gezin? Kijk dan eerder naar een gewone tablet met kidsmodus en geen kindertablet.

Beste budget tablet

Je hoeft geen fortuin te geven aan een goede tablet voor kinderen. Je hebt al tablets onder de € 200 die perfect doen wat je verwacht van een goedkopere tablet. Let er wel steeds op om een goede cover erbij te kopen zodat je het toestel zonder zorgen uit handen kan geven. Want ook goedkopere tablets hebben recht op de beste bescherming.

Onze aanradersOnze aanraders

Tablets 100% voor kids

Zoek je een tablet die je nooit zelf zal gebruiken? Ontdek hier de kindertablets uit ons assortiment. Groot pluspunt hierbij is dat deze tablets volledig afgesteld zijn op kinderen. Bepaalde websites en apps zijn geblokkeerd zodat je als ouder zorgeloos de tablet uit handen kan geven. Bovendien is de tablet helemaal voor hen wat de verantwoordelijkheidszin van jouw kinderen zeker ten goede zal komen!

Onze aanradersOnze aanraders

Tablets voor het hele gezin

Ben je van plan een tablet aan te kopen en deze te delen met jouw kinderen? Kijk dan uit naar een gewone tablet en maak die kidsproof met de kidsmodus. Zo bepaal je zelf wat mogelijk is met de tablet wanneer deze in kinderhanden terechtkomt. Met deze tablets kunnen je kinderen gemakkelijk hun huiswerk maken want op gewone tablets heb je natuurlijk veel meer kans om de geschikte app op te vinden dan bij een kindertablet. Ontdek verder in deze blog hoe je jouw tablet kidsproof kan maken!

Onze aanradersOnze aanraders

Tabletaccessoires

Geef jouw tablet de beste bescherming. Op die manier help je mee aan een langere levensduur van jouw toestel door het risico op schade of breuk te verkleinen. Let goed op de verschillende soorten opbergtassen, beschermhoezen en screenprotectors die we hebben. Zo zijn sommige beschermhoezen roteerbaar om zowel staand als liggend te gebruiken, heb je er die waterdicht zijn en dus ideaal zijn om mee te nemen in bad en zijn er beschermhoezen die speciaal kidsproof gemaakt zijn met dikkere randen en betere schokabsorptie.

Merken van Tablets

Heb je de voorkeur voor een bepaald merk of ontdek je graag even de onderlinge verschillen? Bekijk dan zeker even dit handig overzicht!

Apple iPad

De iPads bevinden zich in de hogere prijscategorie maar zijn dan ook een begrip op zichzelf. De levensduur van deze tablets zijn algemeen bijzonder hoog want de tablets blijven lang up‑to‑date. Je kan er als ouder zelf ook van genieten want de iPad is er voor het hele gezin en is uiterst geschikt om op te gamen, filmpjes te kijken, huiswerk te maken of muziek op te beluisteren.

Hoe maak je jouw iPad geschikt voor kinderen?

Op de iPad kan je dit doen door bij de Instellingen naar Schermtijd te gaan, een toegangscode in te stellen voor schermtijd en dan van daaruit de beperkingen in te stellen zoals toegestane apps, schermtijd per app per dag en beperkingen in de iTunes en App Store.

Samsung

Bij Samsung heb je veel keuze. Budgetvriendelijke basismodelletjes en tablets boordevol snufjes behoren beiden tot de mogelijkheden bij Samsung. De toestellen hebben vaak een goede batterij wat het ideale reispartners maken voor jouw kinderen. Je vindt er zeker een toestel dat aanleunt bij jouw noden.

Hoe maak je jouw Samsung geschikt voor kinderen?

Bij Samsung heb je Samsung Kids Mode. Een gratis te downloaden app uit de Play Store waar je met behulp van een door jou ingestelde pincode wereld op maat van jouw kinderen op hen loslaat. Je kan eenvoudig teruggaan naar de gewone modus door jouw pincode in te geven. Er zitten standaard en aantal kindvriendelijke apps in de Kids Mode en er zijn nog duizenden andere apps te downloaden. Jij stelt via het Ouderlijk Toezicht in wat er allemaal mogelijk is binnen deze Kids Mode.

Kurio

Kurio tablets koop je echt specifiek voor jouw kind. Deze toestellen zijn helemaal gemaakt op kindermaat en staan garant voor uren veilig spelplezier. Er zijn verschillende soorten binnen het gamma zoals tablets in zakformaat van 7” schermdiagonaal of XL tablets van 10” om makkelijk filmpjes op te bekijken. De tablets zijn meteen voorzien van een beschermhoes om vanaf het eerste moment al extra beschermd te zijn.

Hoe maak je jouw Kurio geschikt voor kinderen?

Bij Kurio maak je zowel een Ouder- als een Kinderaccount aan. Op de Ouderaccount heb je een Kurio Genius Ouderapplicatie waar je ook een gemakkelijke manier controle hebt over de mogelijkheden van het toestel. Zo stel je in welke apps al dan niet toegankelijk zijn, wanneer en hoelang de tablet gebruikt mag worden en geef je toegang of blokkeer je bepaalde websites. Je hebt de controle over de kinderaccount zonder over de schouder te hoeven meekijken.

Archos

De tablets van Archos hebben alles in huis voor het hele gezin. Er zijn tablets die meer toespitsen op volwassenen maar er zijn ook toestellen die uitermate geschikt zijn voor kinderen. De tablets van Archos zijn er vooral voor mensen die een budgetvriendelijk toestel zoeken dat het hele gezin kan gebruiken.

Hoe maak je jouw Archos geschikt voor kinderen?

Bij Archos hebben ze de Kidoz-app. Een kindvriendelijke omgeving met meer dan duizend apps en ouderlijke toezicht om altijd controle te houden. Je stelt eenvoudig alles in en jouw kids kunnen zich uitleven met games, video’s en virtuele tekeningen.

Lenovo

Bij Lenovo willen ze er zijn voor jou en je kroost. Daarom kiezen ze voor tablets die voor iedereen toegankelijk zijn. Zo kan je voor een klein prijsje een tablet kopen waar zowel jij als jouw kind mee aan de slag kan gaan!

Hoe maak je jouw Lenovo geschikt voor kinderen?

Bij Lenovo laat je je kinderen zich uitleven in de Google Kids Space. Hier hebben ze een veilige gamebibliotheek ter beschikking die door de ouders nog kan worden uitgebreid via de Google Play Store. Je beheert de Google Kids Space met jouw gekoppelde Google-account via Family Link. Je kan op de tablet meerdere profielen instellen zodat alle leden van het gezin de tablet kunnen gebruiken.

Ben je op zoek naar een eerste smartphone voor je kind? Bekijk dan zeker hier onze tips!