Er bestaan al heel wat apps en games voor VR op je smartphone. Al wat je nodig hebt, is een eenvoudige virtual-reality-bril en … je smartphone, natuurlijk!

Virtual reality-bril voor je smartphone

VR-brillen die je moet aansluiten op een spelconsole of met ingebouwde technologie zijn meestal nogal prijzig. Logisch natuurlijk, met al die sensoren en technologie om het effect van virtual reality te simuleren.

Voordeel: de kwaliteit is over het algemeen hoger.
Nadeel: ze zijn afhankelijk van een ander toestel om te werken en soms kan je ze maar op één bepaalde console aansluiten.

Een VR-bril voor een smartphone is meestal goedkoper. Bij dat soort VR-bril steek je je smartphone in de headset en zorgt dit toestel voor het beeld. Je scherm wordt opgedeeld in twee helften, een per oog dus.

Bekijk elk YouTube-filmpje in VR!

Er zijn al heel wat bedrijven die gebruikmaken van virtual reality. Zo kan een architect een virtuele rondleiding geven in een huis dat hij ontworpen heeft of kan een reisagent je al een voorproefje geven van een paradijselijk eiland.

Wat ook leuk is, is dat je elk filmpje op YouTube door een VR-bril kan bekijken. Je hoeft enkel op de drie puntjes rechts bovenaan de video te klikken en te kiezen voor de Cardboard-optie. Je scherm wordt gesplitst zodat je je smartphone in je virtual reality-bril kan steken.

Natuurlijk draait het bij virtual reality vooral rond games. Er bestaan al tal van leuke spelletjes die je kan spelen, en er worden er iedere dag meer ontwikkeld.
Trust Virtual reality-bril GXT 720

Laat je onderdompelen in de verbluffend realistische wereld van Virtual Reality met de GXT 720 VR headset van Trust!

  • Geschikt voor smartphones tot 6 inch!
  • Met comfortabele hoofdband.

Nu verkrijgbaar!

ReTrak virtual reality-headset Utopia 360° ETVRC

Met deze ETVRC bril van ReTrak word je helemaal ondergedompeld in de virtuele realiteit.


Nu verkrijgbaar!