Binnen of buiten? Verveling verjaag je gewoon door te spelen! Inspiratie nodig? Maak hieronder je keuze, ontdek de leukste spelletjes en … spelen maar!

Tover de living om tot een knutselparadijs!

Met LEGO® DOTS kan je echt alle kanten uit, zo ver je verbeelding maar reikt: Met een klein tegeltje heb je in no time een supercoole hanger gemaakt voor je rugzak of boekentas. Opgepast voor jaloerse blikken op de speelplaats!

Ontdek alles van LEGO® DOTS

Houd je eigen huis-tuin-enkeukenrace!

Trommel je vriendjes op en organiseer dé race van het jaar. Hoe? Teken een parcours met stoepkrijt, bouw een finish uit al je legoblokjes en laat je aanmoedigen door je lievelingsknuffels! Een quad, een RC-auto van Peppa Pig of een vriend op een skateboard, wie zal het halen?

Laat je dansbenen los!

Schuif de stoelen aan de kant, stuur een leuke uitnodiging naar je bubbel, voorzie een lekkere snack en een drankje en dans tot je niet meer kan! Wil je helemaal voor sfeer gaan? Haal dan de kerstverlichting terug boven en versier je woonkamer!

Ontdek Just Dance 2021

Maak een modieus knipselboek!

Leeftijd vanaf: 8 jaar

Aantal spelers: alleen

Materiaal:

 • een schrift
 • tijdschriften
 • kleurpotloden
 • viltstiften
 • een schaar
 • lijm
Al ons tekenmateriaal
 1. Blader door de tijdschriften en kies kledingstukken die je leuk vindt. Knip ze uit en leg ze opzij.
 2. Open je schrift en stel een leuke outfit samen met de knipsels. Ontbreekt er nog een iets: een hemd, accessoires? Teken het zelf bij met de potloden en stiften.
 3. Is je knipselboek klaar? Laat je familie eens kijken! Misschien word je wel een bekende modeontwerper als je groot bent!

Doktersbezoek

Leeftijd vanaf: 4 jaar

Aantal spelers: alleen

Materiaal:

 • een dokterskoffertje of medisch materiaal dat je thuis hebt liggen
 • een pop of knuffel
 1. Open je dokterskoffertje of leg je materiaal klaar. Leg een dekentje of handdoek op de tafel zodat je patiënten comfortabel liggen.
 2. Eerste patiënt van de dag : een pop met koorts. Neem je materiaal en onderzoek de pop om te kijken wat er scheelt. Oef, het is niet erg, je popje krijgt tandjes!
 3. Volgende patiënt, een knuffel met pijn aan z'n voet! Wat is de diagnose dokter? Een verstuiking! Snel, leg een verband en laat je knuffel enkele dagen rusten. Nog meer volk, je kabinet zit altijd vol!

Schoonheidssalon geopend!

Leeftijd vanaf: 6 jaar

Aantal spelers: 1 of meer

Materiaal: borstel, kam en haaraccessoires of make-up of nagellak

Al onze kappersets Al onze make-upsets Al onze manicuresets
 1. Plaats een stoel in de woonkamer of in je kamer en neem al het benodigde materiaal: haarborstel, kam, speldjes en rekkers. Vergeet ook de make-up niet als je klant meer wil dan alleen maar een leuk kapsel.
 2. Verwelkom de klant met een drankje en laat 'm plaatsnemen. Waar heb je vandaag zin in? Een paardenstaart, vlechtjes, staartjes of krullen?
 3. Is het kapsel helemaal af? Begin dan aan de make-up en de manicure. Wauw, heel mooi! Je salon krijgt vast snel een goede reputatie.

Lekker thuis: pimp je slaapkamer!

Met de lente in aantocht komt ook de lenteschoonmaak om de hoek piepen. Ook enkele weken thuis? Maak van de gelegenheid gebruik om samen jullie huis op te fleuren met leuke deco-objecten. Of zet je aan het opruimen: je bureau, werkruimte of waarom niet al het speelgoed?

Bij DreamLand vind je voor elk klusje precies wat je nodig hebt!

Pimp je slaapkamer De gezelligste werkplek Speelgoed onder controle

Picknick

Leeftijd vanaf: 4 jaar

Aantal spelers: alleen of meer

Materiaal:

 • een tafelkleed
 • borden
 • bestek
 • en alles wat je kindje nodig acht voor een picknick!
 1. Moet je thuisblijven? Of ben je aan het telewerken? Spoor je kind aan om een picknick te organiseren in het salon, de tuin of op het balkon!
 2. Je oogappel kan zich bezighouden met de decoratie en het opstellen van de benodigdheden.
 3. Nu hoeven jullie enkel nog te genieten van een aangenaam familiemoment tijdens de lunchpauze!

Het alfabetspel

Leeftijd vanaf: 6 jaar

Aantal spelers: 2 of meer

Materiaal: een blad papier en schrijfgerief

 1. Zoek per letter van het alfabet en binnen een bepaalde tijd bestaande woorden die beginnen met dezelfde letter voor verschillende categorieën.
 2. Bijvoorbeeld voor de letter B. Voornaam: Ben; Stad: Brussel; Dier: beer; Fruit: banaan; Beroep: bakker…
 3. Elke speler schrijft de woorden zo snel mogelijk op een blad papier.
 4. Per gevonden woord krijg je een punt, wie op het einde de meeste punten heeft, is de winnaar.

Verstoppertje

Leeftijd vanaf: 5 jaar

Aantal spelers: alleen of met meer

Materiaal: knuffels of poppen

 1. Een klassieker die leuk blijft: speel verstoppertje met je broers of zussen!
 2. Enig kind? Verstop enkele knuffels of poppen in je huis of tuin. Vergeet geen lijstje te maken van het verstopte speelgoed!
 3. Alles verstopt? Je kleintje kan gaan zoeken!
  Tip: je kan ook met Bumba verstoppertje spelen!

Laat de show beginnen!

Leeftijd vanaf: 5 jaar

Aantal spelers: alleen of met meer

Materiaal: de verbeelding van je kind

 1. Laat je door je kind verrassen! Stel aan je kleine schat voor om een spektakel op poten te zetten waar jij dan enkele uren later van kan genieten.
 2. Als je kleintje van dansen of zingen houdt, kan het misschien muziek maken of een dansje uitvinden. Of wat gekke kostuums aantrekken en een theatervoorstelling houden. En waarom geen poppenkast of muziekinstrumenten in elkaar knutselen?
 3. Maak je klaar voor een leuk ontspanmomentje!

De aarde in papier-maché

Leeftijd vanaf: 6 jaar

Aantal spelers: alleen of meer (een volwassene is nodig om de lijm te maken)

Materiaal:

 • bloem
 • water
 • kookpan
 • eierklopper
 • krantenpapier
 • groot penseel
 • opgeblazen ballon
 • verf
 1. Scheur het krantenpapier in lange stroken.
 2. Giet 5 kopjes water en 1 kopje bloem in de kookpan. Verwarm op een zacht vuurtje zodat er lijm ontstaat, net als een bechamelsaus. Werk eventuele klonters weg met de klopper en laat afkoelen.
 3. Leg de stroken papier op de opgeblazen ballon. Gebruik een groot penseel om de lijm op het papier aan te brengen en herhaal totdat de ballon volledig beplakt is met papier.
 4. Eenmaal de lijm droog is, kan je beginnen schilderen en een originele aarde ontwerpen.
  Tip: Je kan natuurlijk alles maken wat je maar wil: dieren, personages, planeten van het zonnestelsel… Slechts 1 limiet, je verbeelding!

Een speelwereld van zoutdeeg

Leeftijd vanaf: 4 jaar

Aantal spelers: 1 of meer

Materiaal:

 • 2 kopjes bloem
 • 1 kopje fijn zout
 • 1 kopje lauw water
 • 1 oven en verf
 1. Herontdek dé klassieker in het knutselen! Meng bloem, water en zout en kneed tot je een soepel deeg krijgt, dat niet meer aan je vingers plakt. Is het deeg te korrelig of droog, voeg dan nog een beetje water toe. Is het deeg te nat, voeg dan wat bloem toe.
 2. Laat je kind vanuit z'n verbeelding boetseren: gekke personages, lieve diertjes of leuke objecten. Zijn de creaties klaar? Leg ze dan op een bakplaat en laat ze minimum 12 uur lang aan de lucht drogen. Zo vermijd je dat er luchtbelletjes verschijnen bij het bakken.
 3. Plaats alles in een voorverwarmde oven op 75 of 100 °C en laat minstens 1 uur lang bakken.
 4. Na afkoeling kan je gaan decoreren. Ga volop met verf aan de slag. Gebruik waterverf of plakkaatverf voor een glanzend effect.
  Extra leuk: afwerken met glitters!

Stenen en blokjes voor de architecten van morgen!

Om je kinderen bezig te houden, niets beter dan LEGO-blokjes, PLAYMOBIL of knikkerbanen. De allerkleinsten zullen zich zot amuseren met Mega Bloks en hun verbeelding en fijne motoriek ontwikkelen met blokjes aangepast aan hun kleine handjes. Vergeet ook de magnetische constructiesets niet of de houten blokken van KAPLA

Ons constructiespeelgoed Onze knikkerbanen

Voor het geluk van de gamers!

Moet je ook thuisblijven? Echte gamers kunnen hun geluk niet op en groentjes kunnen zich bezighouden, iedereen blij. Meer tijd om je voor te bereiden, te spelen, je gedachten te verzetten, tijd door te brengen met je virtuele vrienden en te profiteren van alle voordelen van het gamen. Nintendo, Switch, PS4, Xbox One, pc… elk z’n console!

Iedereen z’n controller? Spelen maar!

Hutje in het salon

Leeftijd vanaf: 6 jaar

Aantal spelers: 1 of meer

Materiaal:

 • 1 of meer lakens
 • een dekentje
 • kussens
 • een lichtjesslinger met ledlampjes
 • alles wat je kan gebruiken om je plekje zo gezellig mogelijk te maken
 1. Heb je lakens in verschillende kleuren? Super! Dat maakt je schuilplekje nog origineler. Span een touw en maak de lakens er op verschillende hoogtes aan vast of gebruik verschillende objecten (je kan bv. 2 stoelen gebruiken om de lakens over te draperen).
 2. Is de structuur klaar? Leg dan enkele kussens, een dekentje, knuffels en allerlei andere deco-objecten neer om zo'n gezellig mogelijk plekje voor je kind te creëren.
 3. De finishing touch: een lichtjesslinger! Zo kan je ook lezen of tekenen in je eigen, zelfgemaakte hutje.

Een kleurrijke wereld boetseren!

Met boetseerklei heb je oneindig veel mogelijkheden. Je kinderen zijn er uren zoet mee en brengen alles tot leven waar ze aan denken: al dan niet realistische dieren, sprookjesachtige of levensechte personages, gewone bloemen of tropische, borden vol eten en gekke recepten… Slechts 1 limiet: hun verbeelding!

Ontdek Play-Doh Alles van hobby en creatief

Hindernissenparcours

Leeftijd vanaf: 6 jaar

Aantal spelers: 1 of meerdere

Materiaal: kussens, stoelen of andere dagdagelijkse objecten

 1. Niet nodig om buiten te gaan om eens lekker te bewegen! Creëer samen met je kids een heus hindernissenparcours binnen: stoelen om over en onder te kruipen, poefs en zetels om in te klimmen, kleine hoepels of allerlei dingen om in te springen.
 2. Met alledaagse voorwerpen zijn de mogelijkheden eindeloos, maar vooral: laat je creativiteit de vrije loop!

SPELEND LEREN

Geen school? Met dit educatief speelgoed blijven de kids bij de les. En dat hoeft absoluut niet saai te zijn! Spelend leren lezen, schrijven en rekenen? Check! Of spijker techniek- en wetenschapskennis bij met STEM-speelgoed. Na de paasvakantie zijn ze er weer helemaal klaar voor!

Ontdek ons educatief speelgoed

Mini-ijsschaatsbaan

Leeftijd vanaf: 6 jaar

Aantal spelers: 1 of meer

Materiaal:

 • 1 grote taartvorm
 • water
 • 1 diepvriezer
 • figuurtjes
 1. Vul de taartvorm met water en plaats 'm in de diepvriezer.
 2. Als het water bevroren is, kan je kind met z'n favoriete figuurtjes schaatsen op je zelfgemaakte ijspiste.

WEET JE WAT WE DOEN? WE SPELEN EEN SPEL!

Dé klassieker tegen uren verveling? Een leuk gezelschapsspel! Want wat is er plezanter dan eens lekker vals te spelen met Monopoly, eindelijk die Rubik's Cube op te lossen of je broer of zus te verslaan in een spelletje Torpedo? Maak snel je keuze in ons ruime assortiment spellen!

Kies je favoriete spel

Muzikantje

Leeftijd vanaf: 3 jaar

Aantal spelers: 1 of meer

Materiaal:

 • wc-rolletjes, huishoudrollen of conservenblikken
 • Rijst, griesmeel of kiezeltjes
 1. Neem een wc-rolletje, huishoudrol of blikje en maak één zijde dicht. Vul het met rijst of griesmeel.
 2. Maak dan het andere uiteinde ook dicht en laat je kind spelen met z'n nieuwe maracas of regenmaker!
  Tip: maak instrumenten in verschillende groottes en vul ze met verschillende dingen, zodat je kleine kapoen kan experimenteren met verschillende geluiden! Ook leuk: alle muziekinstrumenten versieren.

Vroem vroem

Weinig speelgoed houdt je kinderen zo goed en zo lang bezig. Denk maar aan de te gekke acrobatische racebanen van Hot Wheels. Laat je kinderen achter het stuur kruipen van snelle wagens, chique bakken of gekke voertuigen. Laat ze de koers volgen vanop de eerste lijn met de mythische circuits of laat ze gewoon spelen met kleine voertuigen, en laat ze al deze leuke momenten beleven op een verkeerstapijt!

Alles van voertuigen, garages en racebanen

Maak je eigen racecircuit!

Leeftijd vanaf: 4 jaar

Aantal spelers: 1 of 2

Materiaal:

 • alles wat je in huis vindt dat van pas kan komen
 • 1 op afstand bestuurbaar voertuig per speler
 1. Zoek speelgoed en andere voorwerpen (zoals schoenen, potten, boeken, stoelen, …) bijeen waarmee je een circuit kan maken.
 2. Plaats alles op grond zodat er een racebaan ontstaat waar je met je RC-voertuig kan over, onder of tussen rijden.
 3. Zet je voertuig aan het begin van het parcours, neem de afstandsbediening vast en begin te rijden.
 4. Speel je alleen, probeer dan de baan zo snel mogelijk af te leggen en zonder ergens tegen te rijden. Speel je met 2, race om ter snelste naar de finish.

Puzzel pauze

De ideale activiteit waarbij de tijd voorbij vliegt? Puzzelen! Slechts 2 ingrediënten nodig: concentratie en geduld. En een leuke puzzel natuurlijk. De allerkleinsten oefenen met puzzelen ook hun motorische vaardigheden. Voor oudere kinderen en volwassenen is het een geweldige manier om even te ontspannen. DreamLand heeft voor iedereen een puzzel: klassieke legpuzzels, houten puzzels, 3D-puzzels, puzzels met raadsels enz.

Ontdek onze puzzels

Schooljuf spelen

Leeftijd vanaf: 6 jaar

Materiaal: 1 schrijfbord en een publiek dat bestaat uit poppen, knuffels of actiefiguren als je kind geen broers of zussen heeft

 1. Maak een beetje plaats in de kamer om een krijt- of magnetisch witbord te plaatsen. Bereid de lessen rekenen en schrijven voor.
 2. De bel gaat! Laat de leerlingen binnen in de klas en laat ze in een halve kring zitten. Is iedereen aanwezig? Poppen, soldaatfiguren, dinosaurussen, PLAYMOBIL en knuffelberen? Dan kan de les beginnen!
 3. Schrijf de rekensommen of de woordjes op het bord met krijt of een stift en laat de " kleine leerlingen " luidop antwoorden en voorlezen. Zijn ze een beetje verlegen? Met een lieve juf of meester zijn ze daar zo overheen.

Wetenschap binnen handbereik!

Al spelend leren, ideaal! Kinderen ontdekken wetenschap, technologie, engineering en wiskunde dankzij het STEM-speelgoed of bouwen voertuigen op zonne-energie of windturbines! Daarnaast zijn er ook de cosmetica labo's om parfum, zeep of make-up te leren maken. Voor ieder wat wils!

Onze STEM labo's

Bowling met plastic flessen

Leeftijd vanaf: 2 jaar

Aantal spelers: 2 of meer

Materiaal:

 • 10 (of minder) lege plastic flessen
 • een voetbal, tennisbal, golfbal of een ander rond voorwerp
 • een beetje ruimte
 1. Maak een baan vrij om de flessen omver te kegelen. Hoe langer de baan, hoe moeilijker.
 2. Zet de flessen in een driehoek met de punt naar voor, net zoals op een bowlingbaan.
 3. Iedere speler krijgt 2 pogingen om alle flessen omver te kegelen met een bal. Tel na de 2 pogingen hoeveel flessen je omver hebt gekegeld en houd je score bij. Na je beurt zet je alle flessen weer recht voor de volgende speler.
 4. Na 5 beurten tel je je aantal omgegooide flessen op en diegene met de hoogste score wint.
  Tip: Speel je met verschillende leeftijden? Dan kan je de jongsten een extra voordeel geven door ze wat dichter te laten beginnen of ze een grotere bal te geven.

Creatief met kleuren!

Mandala's ontwerpen, een afbeelding natekenen met een projector, steeds weer nieuwe tekeningen maken op een magische tekenlei, airbrush-tekenen of stempelen. Wat vindt jouw kleine Picasso het leukste? Verf, kleurpotloden… Wij hebben alles wat je nodig hebt!

Alles om te schilderen Alles om te kleuren

Maak een tekening voor je Oma, Opa of iemand die je wil bedanken

Leeftijd vanaf: 2 jaar

Aantal spelers: alleen of met meer

Materiaal: Papier, stiften, kleurpotloden, wasco's …

 1. Neem een stuk papier. Als je samen met je broer, zus of vriendjes tekent kan je een extragroot papier nemen om samen op te tekenen.
 2. Kies je favoriete persoon die volgens jou wel een mooie tekening kan gebruiken: je oma en opa die zoveel mogelijk binnen moeten blijven, de postbode die elke dag je brieven en pakjes brengt of misschien iemand die in de supermarkt werkt.
 3. Teken wat je graag tekent, er zijn geen foute onderwerpen!
 4. Steek je tekening in een envelop en stuur hem op.
  Tip: als je niet graag tekent, maak dan een mooie collage van foto's uit tijdschriften, folders of kranten en kleef die op een papier.

Een wereld vol steentjes met Diamond Dotz!

Zin om een ontspannende activiteit voor je kinderen te ontdekken? Waarom eens geen doek versieren met steentjes in alle kleuren? Neem snel een kijkje naar onze creatieve Diamond Dotz-sets! Je kan stickers, doeken of armbanden versieren.

Ontdek Diamond Dotz

Het mooiste museum van de wereld

Leeftijd vanaf: 5 jaar

Aantal spelers: alleen of met meer

Materiaal: al het speelgoed dat je in huis hebt en genoeg plaats om alles 'tentoon te stellen'

 1. Leg uit aan je kindjes wat een museum precies is: een plaats waar je je mooiste en meest waardevolle voorwerpen tentoonstelt zodat bezoekers kunnen komen kijken. Baken op voorhand 'de exporuimte' af: In de living op de zetel, vensterbanken, op het bed in de slaapkamer …
 2. Geef je kleine spruit enkele richtlijnen over hoe een museum eruit moet zien, of laat hun creativiteit de vrije loop!
 3. Geef ze een tweetal uren de tijd om alles mooi te zetten zonder ze te storen.
 4. Daarna is het aan de kinderen om een gidsbeurt te geven in 'hun' museum. Misschien ontdek je wel een heel nieuw universum als ze al hun speelgoed voorstellen.
 5. Wie weet wordt het wel een echt museum en kan je iedereen uitnodigen om eens te komen kijken.
  Tip: verkleed je als ouder als een echte toerist zodat je kinderen het idee krijgen dat ze echte bezoekers over de vloer krijgen.