Het verhaal

Frozen is het verhaal van 2 zusjes, prinsessen Anna en Elsa. Elsa heeft een geheim, ze bezit magische krachten en leeft daardoor gescheiden van haar zus. Wanneer Anna ontdekt dat Elsa sneeuw en ijs kan toveren, lopen de emoties uit de hand en vlucht Elsa weg. De dappere Anna trekt met herbergier Kristoff de bergen in om haar zus te vinden. Daar ontmoeten ze Olaf, een hilarische sneeuwman die de zomer wil meemaken. Samen beleven ze heel wat avonturen om het koninkrijk te redden … .

Wie is wie in Frozen?

elsa

Elsa

Elsa is de oudere zus van Anna. Ze worstelt met een groot geheim: ze kan sneeuw en ijs toveren. Als ze volwassen is, krijgt ze de bijnaam ‘de Sneeuwkoningin’. Ze is een mooi, terughoudend meisje en probeert haar toenemende krachten onder controle te houden.

anna

Anna

Anna is een echte waaghals. Ze is lief, zorgzaam en altijd optimistisch. Toen ze klein was, was ze heel close met haar zus Elsa. En dat wil ze opnieuw. Daarom trekt ze vol goede moed en lef op avontuur om haar zus terug te halen naar het koninkrijk Arendelle.

olaf

Olaf

Olaf is de vriendelijkste sneeuwman ooit. Hij is spontaan, lief en altijd op zoek naar een warme knuffel. Hij beleeft vreemde en grappige avonturen. Zijn grootste droom is ooit eens een zomer te mogen meemaken … Tja.

kristoff

Kristoff

Samen met zijn beste vriend Sven, een loyaal rendier, woont Kristoff in een herberg hoog in de bergen. Hij lijkt een stoere kerel, maar van die ruwe bolster blijft niet veel over als hij Anna ontmoet.

Ontdek het volledige Frozen-assortiment   Onze coole Frozen-kamer
 

Coole Frozen-weetjes:

Wist je dat:

  1. Frozen gebaseerd is op het bekende sprookje ‘De Sneeuwkoningin’ van Hans Christian Andersen? Disney bracht de film in 2013 uit en gaf de personages een naam die verwijst naar de schrijver van het sprookje.
  2. Het liedje ‘Let it go’ in één dag werd geschreven? Het werd ondertussen al in 42 talen vertaald.
  3. Elsa eerst als slechterik zou afgeschilderd worden? Maar de schrijvers zochten toch een andere schurk.
  4. Er meer dan 600 mensen meewerkten aan Frozen? Het duurde 2,5 jaar of meer dan 3 miljoen uur om de film te maken.
  5. Rapunzel en haar man aanwezig zijn tijdens Elsa’s kroning? Zoek ze maar onder de gasten.
  6. De weelderige haardos van Elsa 420.000 haren telt? Dat is veel meer dan de 27.000 haren van Rapunzel.
  7. Het ijspaleis van Elsa echt bestaat? Het is gebaseerd op het Canadese ‘Hotel de Glace’.
  8. Er een tweede Frozen-film in de maak is? Die komt uit in 2019! Het is dus nog even wachten… Maar om dat te verzachten, werd voor de grootste fans al een kortfilm gemaakt: 'Frozen Fever'.


Doe mee: Kleurplaten en spelletjes van Frozen

kleurplaat

Kleuren met Olaf

Aan de slag
kleurplaat elsa & anna

Kleuren met Elsa & Anna

Aan de slag

Sneeuwballengevecht

Dit heb je nodig:
5 wasteilen of emmers, witte watten, afbeeldingen van Elsa, Anna, Olaf.

Zo doe je het:
Kleef op elke teil een afbeelding en plaats ze op een rij achter elkaar. Bepaal het level of aantal punten. De kindjes gooien om beurten watten (maar let op, door het lichte gewicht is dit moeilijker dan je denkt) en verzamelen zo punten. Je kan ze ook in teams laten spelen. Klaar? Aanvalleeeuh!

olaf