Het verhaal van Trolls

De supervrolijke prinses Poppy heeft haar papa koning Peppy opgevolgd als leider van de Trolls. Haar vredige leventje bestaat voornamelijk uit zingen en dansen met haar vrienden. Haar tegenpool, brompot Knoest, sluit zich liever op in zijn huisje. Hij is bang dat de vieze Bergens het dorp zullen vinden en alle Trolls zullen opeten. En hij krijgt gelijk natuurlijk! Een Bergen kidnapt alle Trolls en Poppy en Knoest blijven helemaal alleen achter. Samen gaan ze op zoek naar het Bergen-dorp om hun vrienden te redden van de kookpot!

Personages van Trolls

Trolls

De Trolls zijn vrolijk, kleurrijk en supergek. Hun leventje bestaat uit dansen, zingen en plezier maken. We zetten de tofste hier al even op een rijtje:

Ryder PAW Patrol

Poppy

Prinses Poppy is de vrolijke leidster van de Trolls. Ze gelooft dat je met een liedje alles voor elkaar krijgt! Dus zingt en danst ze altijd, en maakt iedereen blij.

Marshall PAW Patrol

Knoest

Sssssst! Knoest is een knorrige brompot die lawaai haat. Vind je ‘m niet? Hij sluit zich vaak in zijn huisje op omdat hij bang is dat de Bergens hem zullen aanvallen.

Rubble PAW Patrol

Biggie

Biggie is – natuurlijk: met zo’n naam - de grootste Troll én heeft het grootste hart. Zeker voor zijn huisdier-worm Mr. Dinkles dat hij in allerlei grappige outfits kleedt.

Chase PAW Patrol

Satin en Chenille

Satin (de roze) en Chenille (de blauwe) zijn de fashionista’s van de Trolls. Ze weten alles over mode en zijn Siamees verbonden door hun felgekleurde haren!

De Bergens

De Bergens zijn de grote vijanden van de Trolls. Het zijn pessimistische wezens die alleen maar blij zijn als ze trollen – liefst een lekker paar - in hun maag hebben zitten.

Rocky PAW Patrol

Prins Gristel

Prins Gristel is de norse koning van de Bergens. Hij is beschaamd omdat zijn vader de Trolls liet ontsnappen en wil ze terug op het dagelijkse menu…

Zuma PAW Patrol

Koning Gristel

Koning Gristel is geen koning meer: zijn zoon zit op de troon. Hij kon niet voorkomen dat de Trolls wegliepen en werd afgezet door zijn onderdanen.

Everest PAW Patrol

Kokkin

Kokkin heeft maar één doel in het leven: Trolls terug op het menu zetten. Want enkel zo kan ze haar ooit zo glorierijke carrière weer nieuw leven inblazen!

Skye PAW Patrol

Bridget

Bridget is de liefste en schattigste Bergen. Ze werkt voor Kokkin en is stiekem verliefd op Prins Gristel. Helpen Poppy en de Trolls haar daarbij een handje?

Het volledige Trolls-assortiment
 

Toffe Trolls-weetjes

  1. De figuurtjes zijn gebaseerd op de Troll-poppetjes die héél populair waren in de jaren 80 en 90. Hebben mama of papa er nog eentje liggen op zolder?
  2. Een Deense houthakker bedacht de Troll-poppetjes. Thomas Dam kon geen kerstcadeautjes kopen voor zijn kinderen en sneed er eentje uit hout. Iedereen die de pop zag, wou er direct één!
  3. DreamWorks wist heel wat sterren te strikken als stemacteurs. In de Engelse versie wordt de stem van Knoest ingesproken door Justin Timberlake!
  4. Troll DJ Suki draagt een koptelefoon die van wol gemaakt is!
  5. De gekste Troll van allemaal? Cooper! Hij lijkt een beetje op een giraffe en speelt mondharmonica.
  6. Justin Timberlake schreef zijn hit “Can’t Stop This Feeling” speciaal voor de film. En ook Gwen Stefani en Ariana Grande werkten mee aan de soundtrack.


Doe mee: Kleurplaten en spelletjes van de Trolls

videospel trolls

Trollify

Ontwerp je eigen knotsgekke Troll!

Speel nu
biggie

Kleurplaat Biggie

Geef Biggie en zijn huisdier-worm Mr. Dinkles een vrolijk kleurtje met je mooiste kleurpotloden en -stiften!

Kleuren maar!
poppy en branch

Kleurplaat Poppy & Knoest

Poppy en Knoest hebben dringend nood aan een mooi en fel kleurtje! Zorg jij daar snel voor?

Kleurplezier hier!
trolls

Kleurplaat Trolls

Deze vier Trolls willen dansen en zingen! Maar daar hebben ze natuurlijk een tof kleurtje voor nodig...

Kleur ze allemaal!
trolls

Kleurplaat Trolls

Modetweeling Sattin en Chenille is even de kluts kwijt zonder kleur! Help jij ze een handje?

Kleurenfeestje!