Pokémon Go

Vraag je je af waarom je de laatste weken groepjes mensen ziet rondlopen, gekluisterd aan hun smartphone? Je bent aan het juiste adres! Het is niet nodig om de vraag te stellen aan je kinderen of neefjes zodat ze je een ‘has been’ gaan noemen. Is iedereen aanwezig? Volg de gids!

Het Spel

Ryder PAW Patrol

Vang ze

Kom je een Pokémon tegen onderweg? Gooi dan met het touchscreen Poké Balls naar de Pokémon om hem te vangen.

Marshall PAW Patrol

Pokéstops

Kijk uit naar PokéStops. Deze bevinden zich bij bezienswaardigheden, zoals openbare kunstobjecten, gedenkplaten en monumenten. Bij PokéStops, kun je meer Poké Balls en andere voorwerpen verzamelen.

Rubble PAW Patrol

Gym

Zodra je lid bent van een team, kun je gevangen Pokémon toewijzen aan een lege Gym of aan een Gym waar een teamlid een van zijn Pokémon heeft geplaatst.

Chase PAW Patrol

Level-up !

Door zo veel mogelijk Pokémon te vangen verdien je Experience Points (XP) en verhoog je je Trainer-level.

Het volledige assortiment van Pokémon Nintendo Pokémon Go Plus
 
 
 

Een beetje geschiedenis…

Pokémon zijn een soort monsters die je met behulp van Pokéballs kan vangen om het tegen andere trainers en hun Pokémon op te nemen. Het begon allemaal met het Nintendo-spel op Game Boy en wat later werd het een succesvolle televisieserie. Je kent waarschijnlijk het schattige beestje Pikachu wel, maar dat was van een vorig tijdperk.


Vandaag: Pokémon GO

Pokémon GO is een nieuwe applicatie voor Android en iOS, ontwikkeld door Niantic. Onthoud de naam als je de app wil downloaden. Als je Niantic ziet, is het de echte!


Het doel

Jouw missie, als je ze aanvaardt, is eigenlijk simpel: je moet alle Pokémon zien te vangen met behulp van Pokéballs (je krijgt er enkele aan het begin van het spel). Let op, de Pokémon zijn met véél én ze kunnen allemaal nog eens evolueren naar een nieuwe, sterkere, vorm. Het is dus aan jou om ze allemaal te proberen vangen.


Jouw uitrusting

Dit is de uitrusting om de beste trainer ter wereld te worden:

  1. Een werkende smartphone met een internetverbinding
  2. Download de app in de Play Store (Android) of in de App Store (iOS)
  3. Zet de locatie van je toestel aan
  4. Maak een profiel aan in de app zelf
  5. Klaar!


Maar waar vind ik ze?

1 woord: OVERAL! In Pokémon GO zitten de Pokémon verscholen in je eigen straat, de speeltuin, het park, … Vanaf je op enkele meters van een Pokémon bent kan je hem proberen te vangen met je Pokéballs. Sommige trainers lopen zelfs de hele nacht rond op zoek naar Pokémon. Doe je wandelschoenen maar al aan!


Op naar de Gym

Wat is het nut van al je Pokémon als je je vrienden er niet mee kan verslaan? Daarvoor moet je naar de Gym’s gaan (aangeduid op je smartphone).


Blijf in de buurt!

Pokémon GO-spelers kunnen wel eens te hard opgaan in het spel, waardoor je zonder dat je het doorhebt opeens al 5km gewandeld hebt. Spreek daarom goed af met je kinderen hoe ver ze op zoek mogen gaan naar Pokémon.

Let ook altijd goed op waar je loopt. Die aankomende auto weet niet dat je aan de overkant van de straat een Charizard hebt gezien en daarom zonder te kijken wil oversteken.


Verander eens van locatie

Iedere plaats heeft verschillende Pokémon. Zo zal je bijvoorbeeld meer watertypes vinden in de buurt van een rivier en vuur-Pokémon zal je niet zien zwemmen! Een spel dat de jeugd motiveert om erop uit te trekken. Wat kan je hier tegen hebben?


Zorg voor een volle batterij

Pokémon GO eet meer batterij dan een Snorlax koekjes eet. Een goede trainer is een trainer met een volle batterij. De tip van de dag is dus: zorg dat je een powerbank bij je hebt. Deze externe batterijen zorgen er voor dat je smartphone niet uitvalt op het moment je een Pikachu aan het vangen bent.