Waar moet je nu precies op letten om de juiste kerstboom uit te kiezen? Onze tips helpen je op weg:

Uitvouwbaar of met scharnieren

Uitvouwbare kerstbomen zijn heel eenvoudig om op te zetten. Het volstaat om de takken open te plooien, ze wat vorm te geven en klaar! En ook kerstbomen met een scharniersysteem zijn zó klaar: je klikt de takken naar buiten, waarna je de kleinere takken in model brengt. Na de kerstperiode klap je ze weer dicht en berg je je boom eenvoudigweg weer op.

Afmetingen

Hou rekening met de beschikbare ruimte. Laat ongeveer 30 cm vrij van het plafond, zeker als er nog een piek bovenop komt. Bij DreamLand vind je kerstbomen in diverse maten. Vergeet niet dat een grotere boom ook een grotere diameter heeft. Denk dus eerst goed na over waar je boom moet komen en hoeveel vrije ruimte er beschikbaar is.

Aantal takken

Het aantal takken of ‘tips’ bepaalt het volume van je boom. Hoe meer takken, hoe voller je boom er zal uitzien. Vergelijk dus zeker het aantal takken van bomen met dezelfde lengte.

Materiaal

De naalden van onze kunstkerstbomen bestaan uit pvc of uit een combinatie van pvc en polyethyleen (PE). Waar zit het verschil?

  • Pvc-naalden zijn flexibeler dan naalden van PE, maar zien er iets minder echt uit. Kerstbomen van pvc zijn dan ook goedkoper.
  • Om PE-naalden te bekomen wordt de PE in een mal gegoten waardoor de naalden niet alleen steviger en mooier gevormd zijn, maar ook duurzamer.

Een combinatie van pvc en PE zorgt dan weer voor een duurzame kunstkerstboom die erg natuurlijk oogt, het lijkt wel een echte!