Tover je tuin en terras om tot
de ultieme relaxplek

Minimaal twee uur per week in de natuur doorbrengen geeft je een boost om je fitter en vrolijker te voelen. Het helpt je om tot rust te komen, je hoofd leeg te maken en energie bij te tanken. Geen tijd? Je hoeft het niet altijd ver te zoeken. Geniet van het buitenleven in je eigen tuin of terras.

Tip 1. Benut alle ruimte

Je hebt helemaal geen gigantische tuin nodig om te kunnen genieten van de buitenlucht. Heb je een kleine stadstuin of alleen een balkon? Dan wil je die paar vierkante meter frisse lucht graag zo goed mogelijk benutten. Met een bistrotafel en -stoelen neem je de thee of koffie gewoon mee naar buiten.

Tip 2. Doe jezelf een ligbed cadeau

Zalig genieten van een vrije dag? Terwijl de kinderen zich uitleven in de tuin, kun jij heerlijk relaxen op een comfortabel ligbed. Zet je gsm uit en maak het extra gezellig met een lekkere mocktail en een goed boek. Gewoon omdat het kan! Plaats naast je ligbed enkele leuke planten of bloembakken en je kunt helemaal wegdromen tussen de natuur.

Tip 3. Eet buiten

Nu de dagen langer worden en het weer warmer, kun je misschien niet wachten om buiten te eten. Een lange tuintafel is multifunctioneel om met het hele gezin te eten, huiswerk te maken of gewoon gezellig na te genieten. Wat kan het leven toch mooi zijn!

Tip 4. Maak een lounge in je tuin

Je hebt heus geen grote tuin met zwembad nodig om een mooie leefruimte buiten te creëren. Een comfortabele loungeset kan je achtertuin al transformeren in een gezellige plek om te aperitieven, een gezelschapsspelletje te spelen of gewoon bij te praten met vrienden.

Tip 5. Kies voor upcycling

Upcycling is populairder dan ooit. Bestaande materialen krijgen een nieuwe, meer duurzame functie. Ga creatief aan de slag en creëer bijvoorbeeld je eigen loungehoekje met houten palletten en zachte kussens. Maak het extra gezellig en steek een knetterend haardvuur aan. Vergeet de marshmallows niet!