3 tips om jouw kind in bed te krijgen.

Kinderen te slapen leggen; het is soms makkelijker gezegd dan gedaan. Geen zorgen! Onze experts, die als kind ook niet graag wilden gaan slapen, hebben deze 3 handige tips voor de koters én hun ouders!

1 De slaapkamer is geen gevangeniscel

De slaapkamer mag niet aanvoelen als een gevangeniscel waar je kind wordt opgesloten om te slapen. Laat daarom je kleine spruit zelf de slaapkamer inrichten zodat het echt z’n eigen plekje wordt. Jij houdt misschien niet van die dekbedovertrek van K3, maar voor je dochtertje bestaat er niets mooiers.

2 Zorg voor meer ruimte om te spelen

Maak van de slaapkamer ook leuke speelkamer mét een leuk bed en véél ruimte om te spelen. Er zijn heel wat creatieve oplossingen

  • Kies voor een hoogslaper waar het bureau/tekentafel onder kan staan
  • maak de logge kleerkast overbodig met een halfhoogslaper met opbergruimte
3 tips om jouw kind in bed te krijgen.

3 Een leuk slaapritueel mét een tussenstop

Een duidelijke start van het slaapritueel is onmisbaar: goed begonnen is half gewonnen! Geef zelf het startschot door de pyjama klaar te leggen, het vaste ‘slaapliedje’ op te zetten of de klassieker - voor de allerkleinsten dan – door een flesje melk op te warmen.

Maak daarna een tussenstop tussen de drukte van de dag en het slapengaan. Dit kan in hun persoonlijke zeteltje in de slaapkamer zijn of gewoon samen op de rand van het bed. Tijdens dit intieme momentje krijgen ze de kans om eerst tot rust te komen voor het licht uit gaat. Praat even over jullie dag, lees een boekje voor of zing nog samen een liedje.

Wat past er in de kinderkamer bij jou? Doe online wat inspiratie op voor een leuk bed met een originele dekbedovertrek en bezoek een van onze winkels voor een interessant (voor)leesboekje.


Spring naar je

Je nieuwe slaapkamer DreamLand-winkel

Slaapwel!
Sebastiaan
Medewerker van het Online-team
Kapitein van zijn piratenboot-bed