Verkleden en Rollenspel

                           

"Doen alsof", daar houden alle kinderen toch van? En dat is geen toeval: met imitatiespelletjes leren kinderen de wereld om zich heen beter begrijpen en beter omgaan met de beperkingen en frustraties die ze voelen. Ze kunnen superheld worden of moedertje en vadertje spelen. Wie of wat ze ook willen zijn, bij DreamLand vind je alle outfits en accessoires. Toekomstige koks, tuinierders, handige Harry’s, dokters, handelaren en leraren zullen alles vinden wat ze nodig hebben om hun passie te kunnen uitoefenen!

Artikelen (  1 - 48 van 609 )
:

Wanneer kinderen tussen 2 en 4 jaar oud zijn, bootsen ze andere mensen vaak na. Deze imitatiespelletjes zijn essentieel voor hun verdere ontwikkeling. Ze helpen kinderen omgaan met hun frustraties en leren hen de wereld om hen heen beter begrijpen. Door hun ouders te imiteren, leren kinderen ook veel over de maatschappij en hoe ze zich daarin kunnen integreren.

Moedertje en vadertje spelen

Het eerste rolmodel dat een kind kan imiteren, is dat van de ouders. Een kind zal bijvoorbeeld tegen de pop roepen, maar ze ook knuffelen, voeden, verhalen vertellen, verzorgen: net zoals de ouders het zouden doen. Dankzij heel wat accessoires kan je kind zijn eigen levensechte verhalen creëren en spelen alsook zijn verbeeldingskracht aanscherpen. Zo ontwikkelt je zoontje of dochtertje interesse in bijvoorbeeld tuinieren, schoonmaken, koken, doe-het-zelf of zorg.

Wat ik later graag wil worden

Maar mama en papa zijn niet de enigen die worden geïmiteerd. Je kind kan er ook van dromen dokter, dierenarts, chef-kok, kassier of monteur te worden! Ook hiervoor zijn accessoires en verkleedkledij voorzien die je kinderen in staat stellen zich helemaal onder te dompelen in hun eigen imaginaire wereld!

Verkleed is alles grappiger

Wat dacht je ervan superheld, prinses, soldaat, brandweerman of politieagent te spelen op het volgende buurtfeest? Carnaval, Halloween of een verjaardagsfeestje: kinderen en volwassenen vinden het heerlijk om zich te verkleden. Of je nu op zoek bent naar een specifiek accessoire of een complete verkleedset, bij DreamLand hebben we alles wat je nodig hebt om je favoriete personages na te spelen! En voor spionnen en avonturiers: kijk zeker eens naar onze speelgoedwapens ...