Darts & Accessoires

                   

Darts spelen is niet alleen superleuk, het is ook een spel dat je met je vrienden kan spelen. Bij ons vind je alles wat je nodig hebt om er een geweldige dartsavond van te maken. Neem dus snel een kijkje en vind het perfecte dartbord de beste dartpijlen en andere dart accessoires. Begin alvast te trainen om zoveel mogelijk 180 punten te gooien!

Artikelen (  1 - 29 van 29 )
:

Dartborden

Om darts te spelen moet je eerst en vooral een dartbord kopen. Maar wat is het beste dartsbord voor jou? En waarom zijn sommige dartborden duurder dan andere? Je hebt de keuze tussen een klassiek dartbord of een elektronisch.


Klassiek dartbord

Ga je voor een klassiek dartbord weet dan dat er verschillen bestaan in kwaliteit en dus ook in prijs. Hier moet je op letten:


Materiaal van het dartbord

  • Van samengeperst papier: Deze dartborden zijn goedkoper, maar gaan niet zo lang mee. Telkens je een dartpijl raak schiet zal er een klein gaatje achterblijven op het bord. Koop een dartbord van papier dus enkel als je het bord niet lang gaat gebruiken, bijvoorbeeld om mee te nemen op vakantie of om te leren darten.
  • Van sisal: Sisal is een plantaardig product, heeft weinig onderhoud nodig en gaat heel lang mee. Sisalvezels zijn veerkrachtig en sterk, er blijven dan ook geen gaatjes achter op het dartbord. Een sisaldartbord is de beste keuze, zowel voor beginners als voor meer ervaren spelers, ze worden trouwens ook gebruikt in de professionele darttornooien. Weet wel dat er verschillende soorten sisal zijn, waarvan de kwaliteit kan variëren. De beste sisal komt uit Afrika.

Bedrading

De goedkopere dartborden hebben een ronde bedrading die op het bord ligt en vastgemaakt is met nietjes. Het kan dus dat je dartpijltje tegen de bedrading of een nietje aanvliegt en op grond valt (bouncer). Voor beginnende spelers is dit zeker oké. Maar iets ervarener darts spelers kunnen best een iets duurder dartbord kiezen waar de dunne bedrading in het bord is verwerkt.


Elektronisch dartbord

Je kan natuurlijk ook elektronische darts kopen, dat is superleuk met het automatische darts scorebord en is ook veiliger voor kinderen. Op een elektronisch dartbord speel je immers met softtip darts, deze zijn lichter en minder scherp. Vaak kan je op een elektronisch dartbord ook verschillende spelvarianten spelen.


Dartpijltjes

Nu je je dartbord hebt gekozen, heb je natuurlijk nog dartpijltjes nodig. Maar wat zijn de beste dartspijlen om mee te gooien? Dit hangt onder andere af van het gewicht en is voor elke speler anders. Weet wel dat hoe zwaarder het pijltje, hoe meer kracht je moet zetten bij het gooien, maar ook hoe preciezer je kan gooien. Verder moet je onthouden dat je voor een klassiek dartsbord Steel Tip dartpijlen nodig hebt en voor een elektronisch dartsbord Soft Tip darts. Neem snel een kijkje naar onze dartpijlen.


Darts accessoires

Neem jij graag je dartbord mee op vakantie of op weekend? Dan is een dartstandaard perfect. Je hoeft geen gaten te maken in de muur en iedereen kan meespelen, ook de kids, want het is in hoogte verstelbaar. Ontdek snel onze darts staander voor een gezellig momentje met je vrienden of je familie. Een dartsbord beschermrand of ring beschermt niet alleen je muren tegen gaatjes maar ook je dartpijltjes tegen slijtage of tegen breken. Voor wie geregeld een potje darts speelt is deze darts surround dus zeker een aanrader.


De juiste darts afstand

Om heel wat 180 punters te gooien en darts te spelen als Dimitri Van den Bergh is de darts afstand belangrijk, dat je dus op de juiste afstand van het dartbord staat en dat deze op de juiste dart hoogte hangt. De correcte werpafstand voor darts is 2,37 m. De hoogte wordt gemeten vanaf de bullseye en bedraagt 1,73 m.