Carcassonne spellen

   
Artikelen (  1 - 4 van 4 )
:
  • Vergelijk
  • Vergelijk
  • Vergelijk
  • Carcassonne
    € 34,95
    Vergelijk

Ontdek het spel Carcassonne: een bordspel vol avontuur

Carcassonne is een bordspel waar het bouwen van middeleeuwse landschappen centraal staat. Het is een spannend spel dat geschikt is voor 2 tot 5 spelers en een speeltijd van ongeveer 45 minuten heeft. Het spel is bekend om zijn strategische aspecten en won vele prijzen sinds het voor het eerst werd uitgebracht in 2000.


Geschiedenis van het Carcassonne spel

Carcassonne werd in 2000 uitgebracht door de Duitse spelontwerper Klaus-Jürgen Wrede. Het spel is vernoemd naar de prachtige middeleeuwse Zuid-Franse stad Carcassonne. Het spel kreeg lovende recensies van critici vanwege de eenvoudige regels en de strategische diepgang. In 2001 won Carcassonne de prestigieuze "Spiel des Jahres" prijs, een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan het beste nieuwe bordspel in Duitsland. Carcassonne heeft inmiddels verschillende uitbreidingen en versies gekregen, zoals Carcassonne Junior of Carcassonne Big Box, is uitgebracht in meer dan 30 talen en heeft een wereldwijd bereik. Het wordt gespeeld door zowel volwassenen als kinderen.


Kwaliteiten van het spel Carcassonne

Carcassonne is bekend om zijn eenvoudige regels, maar toch uitdagende gameplay. Hoewel je het spel snel kan leren, zijn er veel strategieën en tactieken die je kan gebruiken om te winnen. De tegels en speelstukken zijn van hoge kwaliteit en het artwork op de tegels is prachtig.


Hoe Carcassonne spelen?

Het spel is gebaseerd op de middeleeuwse architectuur en landschappen van Zuid-Frankrijk. Het doel van het spel is om zoveel mogelijk punten te scoren door het strategisch plaatsen van tegels en van volgelingen op verschillende delen van de tegels. Je krijgt punten voor elke weg, stad of boerderij die je bouwt en voltooit. Wie de meeste punten behaalt, wint het spel.


Waarom Carcassonne kopen?

Carcassonne is een bordspel dat geschikt is voor alle leeftijden en niveaus van spelers, perfect voor een avondje met vrienden of familie. Het spel is ook makkelijk mee te nemen, waardoor het een geweldige keuze is voor onderweg of op vakantie. Voor eindeloos speelplezier en uitdagingen voor spelers van alle niveaus.