Kolonisten van Catan spellen

       
Artikelen (  1 - 5 van 5 )
:
 • Vergelijk
 • Vergelijk
 • Vergelijk
 • Catan Big Box
  € 70,95
  Vergelijk
 • De Kolonisten van Catan - Het snelle kaartspel
  Bekijk of reserveer winkelvoorraad
  € 11,95
  Vergelijk

Ontdek het spel der spellen: Kolonisten van Catan

Kolonisten van Catan is een bekroond bordspel voor 3 tot 4 spelers (tot 6 met uitbreidingen) en wordt beschouwd als een van de meest invloedrijke gezelschapsspellen ooit gemaakt. Hieronder zullen we je meer vertellen over het spel Kolonisten van Catan, z’n geschiedenis en waarom het zo'n geweldig spel is.


De geschiedenis van Kolonisten van Catan

Kolonisten van Catan werd ontworpen door de Duitse spellenmaker Klaus Teuber en voor het eerst uitgebracht in 1995. Het spel werd al snel populair in Duitsland en won in 1995 de prestigieuze Spiel des Jahres-prijs voor het beste bordspel. Sindsdien is het spel in meer dan 30 talen vertaald en over de hele wereld uitgebracht, met diverse uitbreidingen en varianten.


Hoe Kolonisten van Catan spelen?

In het bordspel Kolonisten van Catan bouwen spelers nederzettingen en steden, en verzamelen ze grondstoffen zoals hout, klei en graan, waarmee ze hun nederzettingen kunnen uitbreiden en ontwikkelen. Spelers kunnen met elkaar handel voeren om hun grondstoffen te diversifiëren. De eerste speler die tien punten behaalt, wint het spel. Kolonisten van Catan is een populair strategisch bordspel voor zowel beginners als gevorderden.

De kwaliteiten van Kolonisten van Catan

Kolonisten van Catan is een zeer strategisch spel. Het doel van het spel is om als eerste 10 overwinningspunten te behalen door nederzettingen en steden te bouwen, wegen aan te leggen en grondstoffen te verzamelen. Spelers moeten met elkaar onderhandelen en hun strategie aanpassen aan de ontwikkelingen op het speelbord om te kunnen winnen. Daarnaast is er de hoge herspeelbaarheid van het spel. Elk spel is anders omdat het speelbord elke keer anders wordt opgebouwd. Dit zorgt voor een constante uitdaging en maakt het spel nooit saai. Kolonisten van Catan is ook een zeer sociaal spel. Het vereist dat spelers samenwerken en onderhandelen om hun doelen te bereiken. Dit zorgt voor een leuke en interactieve ervaring die perfect is voor familie- of vriendenavonden. Tot slot is Kolonisten van Catan zeer geschikt voor zowel ervaren spelers als beginners. Het spel heeft een relatief korte speeltijd en is makkelijk te leren, waardoor het ideaal is voor gezinnen met kinderen.