Monopoly spellen

       
Artikelen (  1 - 14 van 14 )
:

Monopoly: het iconische bordspel

Monopoly is een bordspel waarin spelers proberen rijk te worden door vastgoed te kopen en te verkopen, huur te innen en de concurrentie te slim af te zijn. Iedereen kent Monopoly, het is dan ook een iconisch spel dat al jarenlang geliefd is bij jong en oud. Hieronder vertellen we je meer over de kwaliteiten van het spel, de geschiedenis en hoe het gespeeld wordt.


Geschiedenis van Monopoly

Het spel werd bedacht door Elizabeth Magie in 1904 en werd oorspronkelijk uitgebracht als The Landlord's Game. Ze ontworp het spel om te tonen hoe de rijken steeds rijker werden door eigendommen te bezitten en anderen hoge huurprijzen te laten betalen. Het spel was populair onder economen en academici, maar kreeg weinig aandacht van het grote publiek. In 1935 werd het spel opnieuw uitgebracht door de Parker Brothers onder de naam Monopoly, sindsdien is het een van de meest populaire bordspellen ter wereld.


Kwaliteiten van Monopoly

Monopoly is zowel leuk als leerzaam. Spelers leren omgaan met geld, onderhandelen en strategisch denken. Daarnaast kan je Monopoly steeds opnieuw spelen, omdat de uitkomst elke keer anders is. Monopoly is ook een spel dat je met veel mensen kan spelen, ideaal dus om samen te spelen met het hele gezin of met al je vrienden.


Hoe moet je Monopoly spelen?

Monopoly is een bordspel voor 2 tot 8 spelers, met als doel geld en eigendommen verzamelen en als laatste speler over te blijven. Elke speler krijgt een vast bedrag Monopoly startgeld en een pion. Spelers gooien met de dobbelstenen en verplaatsen hun pion over het bord. Val je op een eigendomsvakje dan kan je kiezen tussen kopen of huur betalen. Kans- en Algemeen Fonds-kaarten hebben opdrachten die uitgevoerd moeten worden. Voor uren speelplezier!


Varianten van Monopoly

De Monopoly Classic heeft in de loop der jaren verschillende varianten gekregen, zoals een Monopoly Junior versie, een Wereldreis editie met steden van over de hele wereld en zelfs een Monopoly Valsspelers editie. Daarnaast zijn er ook heel wat speciale edities uitgebracht, zoals een Monopoly Star Wars, Monopoly Friends of Monopoly FC De Kampioenen. Bij DreamLand vind je ze allemaal, neem dus snel een kijkje naar al onze Monopoly dozen en andere bordspellen!