De ene lattenbodem is de andere niet. Je hebt ze in alle soorten en kwaliteiten. Maar ze hebben één ding gemeen: ze verhogen het slaapcomfort. Welke bodem je het best voor het (kinder)bed kiest, zie je hieronder.

Lattenbodem met kader

art 110093

 

 

Bij een lattenbodem met kader zijn de latten bevestigd aan een houten of metalen kader. De latten bieden
een goede ondersteuning voor de rug. In ons assortiment hebben we ook lattenbodems met verstevigde schouderzone. Die bevatten enkele latten waarvan je de stevigheid kan aanpassen. Zo is het lichaam van je kind optimaal ondersteund.

 

Een lattenbodem met kader kan je op volgende bedkaders plaatsen:

lattenbodem met kader

Kijk altijd goed de hoogte van je lattenbodem én bedkader na. Is je lattenbodem te hoog, dan komt deze boven het bedkader uit. Past hij er perfect in, dan kan ook je matras niet verschuiven.

 

Lattenbodem met lint

art 105116

 

 

De latten zijn met elkaar verbonden door 2 linten. Rol de lattenbodem uit en plaats hem op het kader van je kinderbed.

 

Een lattenbodem met lint is geschikt voor volgende bedkaders:

lattenbodem met lint
 

Vijs de eerste en laatste lat vast op je bedkader voor nog meer stevigheid. Zo blijft je lattenbodem met lint netjes op z'n plaats.

 

Matrasbodem

Sommige kinderbedden, vooral stapelbedden en hoogslapers, zijn uitgerust met een matrasbodem. Dit is een houten plaat met gaatjes waarop je rechtstreeks je matras kan leggen. Een lattenbodem is dus niet nodig. De gaatjes zorgen voor een optimale ventilatie.

matrasbodem

 

Ontdek onze lattenbodems voor kinderbedden