Kerst inspiratie

Kerst inspiratie

Maak je huis helemaal kerstklaar

Wil jij opvallen tijdens de kerstperiode met je geweldig gedecoreerde huis? Of misschien wil je het gewoon extra gezellig maken? Laat je inspireren voor de ideale kerstwoonst met deze tips.

Kies de juiste kerstboom

Kunstbomen komen in verschillende vormen en maten. Bepaal hoeveel je voor een kerstboom wil betalen en hoeveel tijd je wil investeren in het opzetten van die boom. Bomen met haken zijn tijdsintensief om op te stellen, maar zijn gemakkelijk op te bergen. Bomen met scharnieren en uitvouwbare bomen stel je over het algemeen sneller op. Van die twee opties zijn bomen met scharnieren de duurste, maar ook wel de meest realistische.

Ontdek onze kerstbomen

Ga voor de mooiste verlichting

Er zijn ongelooflijk veel soorten kerstverlichting. De kleur en warmte van het licht kies je het beste op basis van eigen smaak en de omgeving waarin je het licht plaatst. Hou er steeds rekening mee dat er een verschil bestaat tussen buitenverlichting en binnenverlichting. Het licht dat buiten hangt moet nu eenmaal meer tegen een stootje kunnen dan dat voor in de woonkamer.

Naar de verlichting

Decoreer je kerstboom in stijl

Een echte kerstboom is niets zonder de juiste decoratie. Van slingers tot kerstballen: alles samen vormt een prachtige boom waar al je gasten jaloers op worden. Zorg dat je verschillende decoraties bij elkaar passen door dezelfde soorten kleuren met elkaar te combineren, of door net zo bont te gaan als je het maar kan bedenken. Denk eraan: er bestaat niet zoiets als een lelijke kerstboom!

Versier je kerstboom

Tover je woonst om tot een kersthuis

Naast je kerstboom mag de rest van je huis natuurlijk niet verbleken. Decoreer daarom je hele woonst met de leukste kerstspullen en wees zeker ook niet bang om zowel binnen als buiten wat extra kerstverlichting te installeren. Geef toe: enkele kerstfiguren in de tuin schreeuwen meteen dat jij een gezellig kersthuis hebt, toch?

Maak je huis helemaal kerst

Kersttafeltje dekje

Niets schreeuwt meer Kerstmis dan een uitgebreid kerstdiner. Zorg ervoor dat je tafel helemaal in kerstsfeer is met de nodige versieringen en de juiste details. Zo maak je van je feesttafel de ideale plek om gezellig kerstpakjes aan uit te delen en om een heerlijke kerstmaaltijd aan te nuttigen.

Versier je kersttafel