Selectie van de gezelschapsspellen “tot 5 jaar”

Soms is een kleine test beter dan een lange uitleg! We maakten dus een selectie van spelletjes voor kinderen tot 5 jaar en testten deze. De commentaren van onze jury zijn zowel meedogenloos als ludiek. De belangrijkste vraag is: waarom houden wij van dit spel?

Magical Ice Palace Game

Laat het los, laat het gaan…

 • Wij houden ervan omdat:
  In deze sprookjeswereld is het niet nodig om een strategie te ontwikkelen of na te denken. De opdracht is simpel: net als in de tekenfilm moet je de zomer terugbrengen in het koninkrijk Arendelle. Licht het kasteel op, dan is het personage op de kaart bevrijd. Maar als het ijsmonster brult, zal je nog een beurt moeten overslaan.
 • Waargenomen speelduur
  12 minuten
 • Onze prijs:
  Prijs van de mama’s

"Herbeleef het verhaal en de magische sfeer van Frozen helemaal opnieuw!"

Reserveer nu

De Drie Kleine Biggetjes

Pas op voor de boze, grote wolf!

 • Wij houden ervan omdat:
  Dit spel ideaal is om het logisch redeneervermogen van de allerkleinsten te stimuleren. Leuk om te spelen met de grote zus of broer. Volg het verhaal van de drie biggetjes in het prentenboek en laat ze opdrachtjes uitvoeren. De biggetjes mogen buiten spelen, maar let op: ‘s nachts komt de wolf naar buiten…
 • Waargenomen speelduur
  In minder dan 12 minuten of uren aan een stuk? Aan jou de keuze!
 • Onze prijs:
  De prijs van de allerkleinsten.

"Een 3D-puzzel waar de allerkleinsten hun hoofd over kunnen breken. Leuk en educatief tegelijkertijd!"

Reserveer nu

La Cucaracha Loop

Het spel waar de kakkerlak jou verjaagt

 • Wij houden ervan omdat:
  Missie: al je pionnen (kevers) van punt A naar punt B brengen. Leuk detail: geen enkele speler mag een ander van zijn vakje verjagen. Iedereen is mooi, iedereen is lief, behalve die vervloekte kakkerlak die op elk moment op het speelbord kan opduiken. Dan stopt iedereen, en wacht tot hij weer in de looping verdwijnt. Elke kever die uit zijn vakje wordt gestoten, moet helemaal opnieuw beginnen. Snel, snel, gooi de dobbelsteen voordat… te laat daar is de kakkerlak opnieuw. Help, waar is de insectverdelger nu toch gebleven?!
 • Waargenomen speelduur
  13 minuten
 • Onze prijs:
  Prijs van de ouders

"La Cucaracha Loop is zoals het echte leven. De kakkerlak komt altijd wanneer je hem het minst verwacht en je bent altijd blij als hij weer weg is!"

Reserveer nu

Prinsessia Prinsessendiploma

Prinsessen en hun diamanten

 • Wij houden ervan omdat:
  Prinsessen meer moeten kunnen dan alleen maar mooi zijn! Een prachtig kasteel als speelbord, veel mooier kan het niet worden. In dit kasteel moeten de spelers aan de hand van verschillende kaarten de diamantjes vinden en ze op hun kroon kleven. Wie als eerste zijn kroon vol heeft, is de winnaar van het spel. Dit lijkt simpel maar is het niet. Om zo ver te komen, moet je opdrachten uitvoeren. Als je de kaarten goed telt, kan je ontsnappen aan de kikker Prince kaarten, zodat je geen beurt hoeft over te slaan. Een dosis geluk en een portie gezond verstand komen altijd van pas!
 • Waargenomen speelduur
  42 minuten
 • Onze prijs:
  Prijs van het mooiste spel

"Origineel, actief en grappig spel in een omgeving die meer dan 1 prinsesje zal doen dromen!"

Reserveer nu